Birkózó Eb: Antal Dániel kikapott a negyeddöntőben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 14:01
null
Antal Dániel sikerrel vette az első meccsét Varsóban (Fotó: UWW)
A szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Antal Dániel a papírformának megfelelően kikapott a negyeddöntőben, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

 

A hétfői nyitó nap egyedüli magyar érdekeltje a 16 között kezdte meg szereplését és a sorsolás alapján jó esély mutatkozott arra, hogy sikerrel vegye az első akadályt. Ellenfele, az észak-macedón Fati Vejseli nem tartozik a kategória elitjébe, Antal pedig élt az eséllyel. A mozgalmas mérkőzés első három perce után 4–4-re álltak a felek, a pihenőt követően azonban egyértelműen a magyar birkózó volt fölényben, aki végül 7–4-re győzött, két levitelt és egy pörgetést bemutatva.

Antal ezt követően a súlycsoport egyik favoritjával, az orosz Iszrail Kaszumovval találkozott, aki gyorsan lezárta kettejük összecsapását. Antal bátran kezdte a meccset, igyekezett kezdeményezni, ám kevesebb mint egy perc után a kétszeres Eb-harmadik orosz levitte őt és gyors akciókkal elérte a technikai tushoz szükséges tíz pontot.

A magyar szabadfogású a vereség ellenére még bizakodhat abban, hogy kedden a vigaszágon próbálkozhat újra, melyhez arra van szükség, hogy Kaszamov a 18 órakor kezdődő elődöntős programban is nyerjen és fináléba kerüljön.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik