DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2018.11.22 16:51 Frissítve: 2018.11.22 17:16

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Varga Jánost hatalmas kristályvázával köszöntötte a szövetség (Fotó: Koncz György)


Az ünnepi eseményen Németh Szilárd, az MBSZ elnöke és méltatta a 79 éves Varga Jánost, felidézve példaadó életútját, s azt, hogy kötött- és szabadfogásbanban is a legjobbak közé tartozott. Sportolói karrierje után mesteredzői címet szerzett, tanítványai között Európa-bajnokok is voltak.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a MOB tiszteletbeli elnöke, NOB-tag, a Nemzet Sportolója személyes hangvételben köszöntötte sporttársát, fellebbentve a fátylat a grémium titkos szavazásáról: „Tizenegyen voksoltunk, ebből az első körben hat szavazatot kapott Varga János, és még öten egyet-egyet, így nem is volt második kör. Janit nem látta senki sírni, vitatkozni, protestálni. Azt vallotta, a legfontosabb, hogy a kemény melót bele kell tenni, mert csak úgy lesz eredmény.”

Varga Jánost ezek után egy hatalmas kristályvázával köszöntötték.

A magyar vb-csapat (Fotó: Koncz György)


A folytatásban Németh Szilárd a vb szervezését és sikereit – egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem, valamint négy ötödik hely volt a magyar mérleg – méltatta. Az MBSZ vezetősége a pontszerzőknek, a csapat valamennyi versenyzőjének, edzőjének, illetve a felkészülésben részt vett stáb tagjainak is megköszönte a munkáját, emlékplakettet, emlékérmeket és jutalmakat adott át. A világbajnok Bácsi Péter markát nyolcmilliós forintos „óriás csekk” ütötte, az ezüst (Korpási Bálint, Lőrincz Tamás) négy-, a bronz (Barka Emese) három-, az ötödik pozíció (Sastin Marianna, Németh Zsanett, Olejnik Pavlo, Kiss Balázs) egyaránt egymilliót ért.

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR
2021.01.18 10:09:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal Az Év Sportolója Gála díjazottjairól beszélgettek. (x)

2021.01.17 20:59:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha az ember sokat ad nekik, de nem kíván tőlük lehetetlent, s érzik, hogy emberként, szakmai partnerként bánik velük, akkor ők is nagyon normálisan viselkednek.