H. D. 2020.12.23 06:34 Frissítve: 2020.12.23 13:08

Birkózás: részben módosult a 2021-es versenynaptár

A nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó testülete, a büró részben módosította a birkózók 2021-re tervezett versenynaptárát – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

Bacsa Péter elmondta, az előzetes tervekkel ellentétben télen még nem kezdődik el az idény (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

 

A testület magyar tagja, a hazai szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter érdeklődésünkre elmondta, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem kezdődik korán, már télen az idény, január-februárban nem lesznek megméretések. Március elején az olaszországi rangsorverseny (Matteo Pellicone) lesz a premier, aztán jön változatlan dátummal, március 18. és 21. között az európai olimpiai kvalifikáció Budapesten, BOK-csarnokban. Ezt követik a kontinentális selejtezők és bajnokságok, köztük április 19. és 25. között az Eb Varsóban. Az olimpiai világkvalifikációra május elején (6-9.) kerül sor Szófiában, a félévet pedig a lengyel rangsorverseny (Poland Open) zárja.

Az olimpiai kiemelését a már lezajlott tavalyi vb és idei Eb, valamint az idei olasz rangsorviadal mellett utóbbi, a jövő évi lengyel torna alapján határozzák meg, a tokiói birkózóküzdelmek a tervek szerint augusztus 1-7. között zajlanak. 2021-ben világbajnokságra is sor kerül, mégpedig októberben Oslóban, ennek kiemelésébe a rangsorversenyek és a kontinensbajnokságok számítanak bele. Az pedig az aktuális járványhelyzettől függ, hogy milyen egészségügyi előírások lesznek érvényben a versenyeken, újra nézők előtt birkózhatnak a sportolók vagy sem. Természetesen az egyes országok hazai versenynaptárai alkalmazkodnak a mostani módosításokhoz.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.