Birkózás: Losonczi megnyerte a Matteo Pellicone-emlékversenyt

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 21:13
null
Losonczi Dávid aranyérmes a Matteo Pellicone-emlékversenyen (Fotó: MBSZ/UWW)
Szerdán megkezdődött a nemzetközi szövetség (UWW) mindhárom szakágat érintő római rangsorviadala, a Matteo Pellicone-emlékverseny, amelyre 34 ország 320 birkózója nevezett – írja a Magyar Birkózók Szövetsége.

 

A nyitó napon hét kötöttfogású súlycsoportban zajlottak a küzdelmek, nekünk, magyaroknak talán a 87 kg volt a legérdekesebb, három magyarral. Közülük a legtovább az Eb-3., U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy Erik jutott, hiszen olasz és svéd riválisa után az alsóbb kategóriában Eb-3., vb-5., szintén U23-as vb-1., itt Rómában románt és törököt verő Lévai Tamást is felülmúlta (2–1). Így döntőzhetett az Eb-2. azeri Abbasovval, s mivel az 1–1 nem neki kedvezett, ezüstérmes lett. Lévai Tamás a bronzmérkőzésen 9–1-re nyert az Eb-3. svéd Berg ellen, s ugyanide, a dobogó alsó fokára érkezett a vb-5., idei U23-as Eb-1. Takács István is, aki amerikai és észt riválisa legyőzése között 10–4-re kikapott Abbasovtól, a bronzért pedig nem állt ki ellene a vb-2. svéd Kessidis.

A többiek közül a vállsérülés és műtét miatti hosszú kihagyás után visszatérő vb-ezüstérmes, olimpiai 5. Szőke Alex (97 kg) törököt, csehet és azerit vert, az elődöntőben 1–1-gyel kapott ki az Eb-2- és -3., grúz származású olasz Kakhelashvilitől, majd a bronzért 7–4-re győzött az Ázsia-bajnok iráni Balihamzehdeh ellen. Ugyanennek a kategóriának a másik ágán a szintén sokáig sérült, s most 87 kilóból felránduló, U23-as vb-2. Losonczi Dávid litván, svéd és finn rivális (utóbbi az Eb-2., olimpiai 5. Savolainen volt) testén át a fináléig jutott, ahol 2–1-re Kakhelashvilit is felülmúlva bravúros módon aranyérmet szerzett. Csütörtökön három kötöttfogású és négy női súlycsoporttal, további magyarokkal folytatódik az UWW rangsorversenye, a szeptemberi belgrádi világbajnokság csapatépítése legyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik