Birkózás: gálával ünnepelte századik születésnapját és a KIMBA megnyitását a szövetség

MTI (Közzétette: D. Á.)MTI (Közzétette: D. Á.)
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 21:09
Látványos gálával ünnepelte meg pénteken alapításának századik évfordulóját és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megnyitását a magyar szövetség (MBSZ).
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)

A csepeli Hollandi úton található akadémia tavaly átadott multifunkcionális csarnokában a produkciós színpadon zajlott a műsor, míg a díszszínpadon díjátadásokra került sor. Az esemény nyitányán Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes adta elő a Himnuszt, majd Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét játszották be a vendégeknek.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke köszöntőjében a sport szerepének fontosságát hangsúlyozta. Az elnök beszélt arról is, hogy a magyar kormány nemzeti ügynek tartja a sportot és stratégiai ágazatként kezeli, így a birkózás is korábban soha nem látott támogatást kap, amit a szövetség meg fog hálálni.

Az este során birkózólegendákról elnevezett díjat adtak át, és köszöntötték a tokiói játékokra kijutott magyar versenyzőket, Sastin Mariannát, Korpási Bálintot, Lőrincz Tamást, Lőrincz Viktort, Szőke Alexet és Muszukajev Iszmailt. A díjátadók között volt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Teodorosz Hamakosz, a nemzetközi szövetség alelnöke is.

A látványos műsorban a Nemzeti Táncszínház produkcióját és a KIMBA sportolóinak bemutatóját is láthatták a vendégek. A rendezvény végén lelkipásztorok megszentelték a csarnokot, majd a szövetség vezetői megnyitották a Hall of Fame, a magyar birkózás hírességeinek avagy halhatatlanjainak csarnokát (MBHCS), s beiktatták az első tagokat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik