KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2022.06.20 23:23 Frissítve: 2022.06.21 23:48

Barátságos gladiátor – Kovács Erika jegyzete

 

Nem szívesen találkoznék egy sikátorban Gémesi Csanáddal – mármint, ha olyan állapotban van, mint a vívóversenyeken szokott.

Ijesztő és félelmetes az arca ilyenkor: még csak fel sem kell állnia a pástra, elég, ha mellette buzdítja a csapatot, de az is, ha éppen bemelegít.

„Mondták már, hogy mint egy gladiátor, olyan vagyok a versenyeken, de itt nincs helye a barátságnak, itt gyilkolni kell, itt szét kell csapni az embereket.”

 
Aranyérmes a férfi kardcsapat az Eb-n!

Saját magáról is elismeri ezt Gémesi Csanád, és teszi hozzá angyali mosollyal az arcán: „Csak a páston vagy mellette vagyok ilyen, egyébként kedves, barátságos ember vagyok.”

Szerencsére Antalyában is „gyilkolt” a mi Csanádunk, és ezúttal hatványozottan szükség is volt erre, mert akadtak olyan pillanatok, amikor két ászunk, Szilágyi Áron és Szatmári András nem találta önmagát – legyünk őszinték, az Európa-bajnoki aranyérmet hétfőn úgy nyerte meg a magyar férfi kardcsapat, hogy nem parádézott minden egyes asszóban a páston.

Mondjuk, amikor kellett, akkor meg igen.

A döntő 41. magyar találata meg aztán végképp eldöntött mindent: a Szilágyi Áron által Andrij Jagodkának adott parádriposzt olyannyira „megalázó” volt, hogy onnantól az ukránoknak sem volt kérdéses, hol is a helyük. Antalyában a dobogó második fokán.

A pódium felső fokára ugyanis a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű kvartett állhatott.

Teljesen megérdemelten.

Évek óta érmet szereznek ezek a fiúk a nagy versenyeken – valójában pedig ők már nem is fiúk, hanem érett férfiak, s bár akadnak, akik féltik őket, mondván, a fiatalos lendület egyszer majd elsöpri őket, a mieink stabilan állnak a lábukon.

A páston is.

A kezükben pedig olyan tudás van, mint keveseknek ezen a világon, s amíg így van, sok keresnivalója nem lehet ellenük senkinek.

A csapatversenyeken.

Mert az egyéni viadalokon azért ők is összehoznak furcsa és váratlan vereségeket, de csapatként valahogy mégis mindig összeforrnak – ezért is ilyen sikeresek jó ideje.

„Már évek óta érmesek vagyunk a nagy versenyeken, de az arany mégiscsak arany, úgyhogy megbeszéltük a srácokkal, hogy inkább az aranyakat gyűjtjük a jövőben” – szakadt ki egyikőjükből az antalyai Eb-siker után.

Ott egy gladiátor köztetek, srácok, már csak ezért is bólogatunk hevesen a felvetésre.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.