S. T. J. 2021.09.28 23:17 Frissítve: 2021.09.28 23:23

Baji Balázs visszavonul; Ugrai Roland remekel a Lokiban

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban jelentette be visszavonulását a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes atléta, Baji Balázs. A gátfutó elmondta, az idei évre 2021-re fogalmazódott meg benne a búcsú gondolata. Be kellett látnia, már nem képes azon a szinten teljesíteni, amit megszoktak és elvárnak tőle, illetve amit ő is vár magától. Megértette, hogy most jött el a pillanat, amikor emelt fővel és szép emlékekkel fejezheti be versenyzői pályafutását. Baji cáfolja, hogy súlyos sérülése után ne lett volna esélye visszakerülni az elitbe, de az életének ebben a szakaszában ideje más irányba fordulnia, többet szeretne foglalkozni a sport utáni karrierjével és a magánéletével.

Hét mérkőzésen hat gólnál jár Ugrai Roland, a Debreceni VSC 28 éves csatára. A Loki játékosa azonban azt mondta lapunknak, nem gondolja, hogy lenne oka elájulni a teljesítményétől. A góllövőlistát jelenleg vezető futballista elismerte, a kispesti időszaka után a debreceni vezetőkben is lehetett kétely, ahogyan benne is volt. Ezért márciusban abban maradtak, az NB II-es évad végéig csatlakozik az együtteshez, aztán meglátják, lesz-e folytatás. Nyolc mérkőzésen három gól és három gólpassz jött össze, ám Ugrai érezte, sokkal többre lenne képes, játékban és erőnlétben egyaránt fejlődnie kell. Ekkor került a képbe Shane Tusup...

Hegedüs Lajos még tavaly novemberben is válogatott kerettag volt, többek között az Európa-bajnokságra kijutásról döntő Izland elleni meccsen is ott lehetett. Azóta nagyot fordult a világ a kapussal. A nyár végén távozott Paksról, ahol az előző idényt kispadon kezdte, ám a negyedik fordulót követően, miután Bognár György lett a vezetőedző, egyértelműen élvezte a bizalmat. Idén tavasszal már nem ez volt a helyzet, és amikor a klub júliusban átigazolta Nagy Gergelyt, sejteni lehetett, nem a rutinos kapuvédővel képzelik el a jövőt. Hegedüs augusztus harmincegyedikén felbontotta szerződését a Pakssal, de hisz abban, hogy van visszaút számára az élvonalba.

2021.10.22 09:22:39

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

„Szerettem a harmadik helyen játszani, mert sokszor éppen az döntött, nyerek-e vagy sem.”

2021.10.21 12:21:31

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Az északír rögbilegenda, aki újra és újra átlépte a határokat a nyolcvanas években.

2021.10.20 19:25:16

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

Sportkönyvtár: Különleges hangvételű riportkönyv a Videoton UEFA-kupa-meneteléséről.

2021.10.18 17:05:36

Egyéb egyéni ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Beszélgetés diplomáciai feladatokról, a sport konzerváló erejéről és persze a teniszről.

2021.10.18 22:04:42

Egyéb egyéni L. P. I.