SZ. M. 2021.11.26 18:53 Frissítve: 2021.11.26 19:27

Asztalitenisz-vb: a nyolcaddöntőben búcsúzott a Póta, Madarász duó

A Póta Georgina, Madarász Dóra kettős a houstoni világbajnokság nyolcaddöntőjében négy játszmában vereséget szenvedett az indiai Kamath, Batra duótól, ezzel a mieink számára befejeződött a verseny.

 

 A Póta Georgina, Madarász Dóra kettősnek ezúttal túl erős volt az indiai páros (Fotó: WTT)
A Póta Georgina, Madarász Dóra kettősnek ezúttal túl erős volt az indiai páros (Fotó: WTT)

 

A houstoni világbajnokság rajtja előtt valószínűleg kevesen tippeltek volna arra, hogy a mieink közül a Póta Georgina, Madarász Dóra kettős lesz legtovább versenyben, ugyanis a két klasszisunk korábban még soha játszott együtt párost, márpedig ez olyan műfaj, ahol a tudás mellett az összeszokottság is sokat számít. Ehhez képest Pótáék a vb negyedik napján a nyolc közé jutásért állhattak asztalhoz az indiai Archana Girish Kamath, Manika Batra egység ellen. 

Az ázsiaiak remek párost alkotnak, Manika Batra ráadásul egyénileg is kiváló, az asztalhoz álló négyesből a világranglistán elfoglalt pozíció alapján az 56. helyével a második az 52. Póta mögött. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a találkozó előtt kifejezetten biztatónak értékelte a magyar duó eddigi teljesítményét, ám az indiaiak ellen most ez nem volt elég a győzelemhez – talán éppen az összeszokottság hiányzott a még ennél is szebb eredményhez.

EGYÉNI ASZTALITENISZ VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
NŐK, PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Kamath, Batra (indiai)–Póta Georgina, Madarász Dóra 3:1 (4, 9, –6, 7)

2022.01.26 15:14:43

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A szívsebész, egyetemi tanár hetente háromszor megtalálható a BEAC-pályán – 1967 óta.

2022.01.22 23:52:22

Egyéb egyéni GYŐRI FERENC

Puskás, Bicskei, Sándor György, Bobby Fischer és Mhitarjan előtt is zárva maradtak a kapuk.