SZ. M. 2022.08.23 17:03 Frissítve: 2022.08.23 17:39

Asztalitenisz: Majoros párosban nem jutott a főtáblára

A selejtezőkkel megkezdődött Olomoucban a wtt-sorozat feeder-versenye. A nyitó napon Majoros Bence a dán Anders Lind oldalán a férfi páros selejtezőjében dél-koreai párossal szemben maradt alul.

A Majoros Bence, Anders Lind kettős már a sorsolás pillanatában nehéz helyzetbe került (Fotó: WTT)

 

Még csak néhány napja ért véget Münchenben az Európa-bajnokság, válogatott játékosaink egy része máris új kihívás előtt áll: a kedden Olomoucban megkezdődő wtt-sorozat feeder-versenyén állnak asztalhoz. Tekintve, hogy a feeder besorolás a wtt-versenyek rangsorában a legalsó polcra került, itt nem csak a gyűjthető ranglistapontok és a pénzdíj is szerényebb, de a mezőny is. Ennek köszönhetően a mieink közül a legtöbben megúszták a selejtezőt, és csak a csütörtökön rajtoló főtáblán kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Így az egyesben induló Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Hartbrich Leonie és Dari Helga, valamint az Ecseki, Szudi férfi és az Ecseki, Hartbrich vegyes páros kapott még plusz két nap pihenőt. Viszont férfi párosban a Majoros Bence, Anders Lind kettős máris bemutatkozott. A sorsolásnál kifejezetten balszerencsés volt a magyar, dán duó, ugyanis mindjárt a selejtező első fordulójában dél-koreai ellenfelet kapott, s ugyan jól kezdve megnyerte az első szettet, a folytatás már az ázsiaiaké volt.

A kvalifikáció ezzel a mieink számára véget is ért, a főtábla azonban már most is több érdekességet rejt. A legfontosabb, hogy az Ecseki, Szudi férfi párosunkat az első helyen emelték ki, s már az is eldőlt, hogy a nyolcaddöntőben a nem könnyű, de azért verhető cseh Jirí Martinko, Pavel Sirucek kettőssel játszik. A vegyes párosoknál az Ecseki, Hartbrich duó is viszonylag kedvező besorolást kapott, a hetedik kiemeltként a kilencedik helyen rangsorolt olasz Jordy Piccolin, Debora Vivarelli egységgel kezd ugyancsak a nyolcaddöntőben. Ami pedig az egyeseket illeti, a legelőkelőbb helyen Majoros Bencét (11.) rangsorolták, így a mieink közül ő az egyetlen, aki a főtáblán a 32 közé jutásért selejtezőből érkező ellenféllel kezd.

WTT-SOROZAT, FEEDER, OLOMOUC
Férfiak. Páros. Selejtező. 1. forduló
Cso Szeung Min, Pak Gjeong Tae (dél-koreai)–Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán) 3:1 (–7, 5, 5, 12)

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu