Asztalitenisz: Majoros egyesben nyolcad-, párosban negyeddöntős

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 21:12
null
Majoros Bence két számban indult, s egyelőre egyesben és párosban is remekel (Fotó: Földi Imre)
A Bulgáriában zajló asztalitenisz wtt-tornán induló két férfi játékosunk közül Szudi Ádám a főtáblán egy megnyert meccs után a második körben búcsúzott, Majoros Bence viszont még egyesben és a dán Anders Linddel párosban is versenyben van.

A wtt-sorozat ezen a héten Bulgáriába költözött, a legalacsonyabb besorolású, feeder-versenynek Panagjuriste ad otthont. Magyar részről ezúttal csak Majoros Bence és Szudi Ádám nevezett, s mivel a világranglistán elfoglalt helyük alapján ebben a mezőnyben nem kellett selejtezőt játszaniuk, ők csak a pénteken rajtoló főtáblán kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

Majoros (világranglista-102.) az első körben a szingapúri Csua Josh Sao-hannal (289.) találkozott, és a felnőttmezőnnyel még jobbára csak ismerkedő 21 éves ázsiai nem okozott különösebb fejfájást, a 25 esztendős magyar játékos négy játszmában jutott be a 32 közé. Szudi Ádám (154.) is sikerrel vette az első akadályt, pedig az ő győzelme előzetesen korántsem volt magától értetődő. Ellenfele az augusztusi müncheni Európa-bajnokságon női párosban arany-, vegyes párosban pedig ezüstérmet szerző romániai Szőcs Bernadette testvére, Szőcs Hunor (122.) volt. A marosvásárhelyi születésű asztaliteniszező néhány éve bőven top 100-as játékosnak számított (2018 márciusában jegyezték legmagasabban, akkor a 62. volt), s ugyan most valamivel hátrább csúszott, a vonatkozó listán még mindig megelőzi a 26 esztendős Szudit. Ehhez képest az összecsapás inkább az utóbbi szája íze szerint zajlott, s ha a szettek többnyire szorosan is alakultak, a 4:1-es végeredmény meggyőző fölényt mutat.

Az esti programban így újra asztaloz állhatott mindkét magyar, a tét pedig már a 16 közé, azaz a nyolcaddöntőbe jutás volt. Szudira a balkezes 22 éves Cao Vej (286.) várt. A kínai világranglista-helyezése több mint megtévesztő, ez nem a játéktudását tükrözi, csupán azt jelzi, hogy kevés nemzetközi versenyen szerepelt, ahol ranglistapontokat gyűjthetett. Most viszont Szudi kárára (is) tette mindezt, a kínai hat játszmában jutott tovább. Majorosnak kedvezőbb volt a sorsolása, a francia Esteban Dorr (223.) egyértelműen a legyőzhető kategóriába tartozott, s a magyar élt is a lehetőséggel.

Majoros az egyes mellett a már-már állandó párospartnerének tekinthető dán Anders Lind oldalán is bemutatkozott, s a negyedik helyen kiemelt kooperáció hozta is a kötelezőt, a Jordy Piccolin, John Oyebode olasz duó legyőzése nem jelentett megoldhatatlan feladatot. Majorosék a szombati negyeddöntőben a francia Bastien Rembert, Jules Rolland duóval találkoznak.

WTT-SOROZAT, FEEDER, PANAGJURISTE
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért
Szudi Ádám–Szőcs (romániai) 4:1 (6, 12, 9, –8, 3)
Majoros Bence–Csua Josh (szingapúri) 4:0 (9, 6, 6, 9)
A 16 közé jutásért
Cao Vej (kínai)–Szudi 4:2(9, –9, 6, –10, 3, 12)
Majoros–Dorr (francia) 4:1(5, –6, 8, 7, 3)
Páros. Nyolcaddöntő
Majoros, Lind (magyar, dán)–Piccolin, Oyebode (olasz) 3:0 (7, 4, 10)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik