Asztalitenisz: férficsapatunk sima vereséggel nyitott az Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 11:20
null
Majoros Bencének egy szett erejéig sikerült meglepnie esélyesebb horvát ellenfelét (Forrás: ETTU)
Az asztaliteniszezők kolozsvári csapat Európa-bajnokságának első napján férfiválogatottunk 3:0-s vereséget szenvedett Horvátországtól.

Férfiválogatottunk az augusztusi Eb-selejtezőn kvalifikálta magát a kolozsvári kontinensbajnokságra, mégpedig úgy, hogy az utolsó még szabad helyet sikerült megszereznie. Ennek megfelelően az Eb rajtja előtti kiemelésnél a 26 csapatos mezőnyben a 26. helyre került, ami azt jelenti, hogy papíron a magyar válogatott számított a leggyengébb láncszemnek. Persze a mieink nem azzal a céllal utaztak Kolozsvárra, hogy erre ráerősítsenek, Muskó Péter szövetségi kapitány a rajt előtt úgy fogalmazott: „Nem három vereségért megyünk, sőt úgy állunk oda az asztalhoz, hogy minden mérkőzésünket szeretnénk megnyerni.”

A torna első napján a mieink a horvátokkal találkoztak, s mivel a 7. helyen kiemelt déli szomszédaink az első kalapból kerültek a G-csoportba, egyértelműen ők számítottak a találkozó esélyesének. A magyar csapat Eb-keretéből a várakozásnak megfelelően a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor hármas kapott bizalmat, a fiatal András Csaba ezúttal tartalékként szurkolhatott a többieknek. Az összecsapás sokkal rövidebb lett, mint amire számítani lehetett, az esélyesebb horvát válogatott nem sok mozgásteret adott a magyar játékosoknak: Majoros volt az egyetlen, aki szettet tudott nyerni, Szudinak és Ecsekinek ennyire sem futotta.

„Érvényesült a papírforma, de azért ennél valamivel nagyobb ellenállásra számítottam a részünkről – értékelte a találkozót a kapitány. – Ennek ellenére nem mondhatom, hogy nem akartak a mieink, sőt igyekeztek mindent megtenni, ám most ez ennyire volt elég. Megyünk előre, s mint minden vereségből, ebből is igyekszünk tanulni.”

Ami a folytatást illeti, férficsapatunk szerda délelőtt a csehek ellen folytatja szereplését, s aznap este női válogatottunk is bemutatkozik, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány együttese a horvátok ellen áll asztalhoz.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
G-csoport
Horvátország–Magyarország 3:0

Gacina–Szudi Ádám 3:0 (6, 5, 4)
Pucar–Majoros Bence 3:1 (–5, 3, 9, 4)
Kojic–Ecseki Nándor 3:0 (9, 6, 4)

A további program (magyar idő szerint)
Szerda
Férfiak, G-csoport

9.00: Magyarország–Csehország
Nők, E-csoport
18.00: Magyarország–Horvátország

Csütörtök
Férfiak, G-csoport

9.00: Magyarország–Olaszország
Nők, E-csoport
15.00: Magyarország–Portugália

Péntek
9.00: negyeddöntők

Szombat
9.00: elődöntők

Vasárnap
12.00: női döntő
15.30: férfi döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik