SZ. M. 2021.03.13 10:37 Frissítve: 2021.03.13 11:58

Asztalitenisz: Budapest elitkategóriás WTT-versenyt rendezne

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke az újonnan létrehozott WTT-sorozat ma befejeződő dohai állomásán tárgyalt arról, hogy a legmagasabb szintű, Grand Smash-verseny egyik helyszíne a magyar főváros legyen.

Nátrán Roland (középen) és Steve Dainton (balra) Dohában tárgyalt a budapesti Grand Smash-torna esélyeiről (Fotó: ITTF)

 

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) hosszas előkészítő munka után ettől az évtől indította el a nem titkoltan a teniszezőket másoló, s az egész évet végigkísérő WTT-sorozatot. Miként a mintának állított sportágban, itt is eltérő szintű tornákat rendeznek – az elmúlt két hétben a Dohában már bemutatkozott a 3. és a 4. kategóriás állomás –, amelynek a csúcsa a teniszezők Grand Slamjéhez hasonlító Grand Smash lesz.

A tervek szerint ebből évente négyet, legfeljebb ötöt rendeznének, mégpedig lehetőleg különböző régiókban, ami azt jelenti, hogy Európának jó eséllyel egy ilyen nagyszabású esemény jut majd. Nátrán Roland, a magyar szövetség elnöke már korábban nyilatkozott arról, tervezik, hogy a Grand Smasht Budapestre hozzák, s az elképzelést most egy határozott lépés követte: elutazott Dohába, hogy a WTT igazgatójával Steve Daintonnal egyeztessen a lehetőségekről. Sőt, nemcsak a Grand Smash került szóba, hanem az is, hogy még a tokiói olimpia előtt a magyar főváros egy WTT-versenynek is otthont adjon.

„Ezekben a bizonytalan időkben kettős megközelítésre van szükségünk: rövid távon elengedhetetlen, hogy az olimpia előtt Európában legyen egy WTT-esemény, amelyen a játékosok versenykörülmények között készülhetnek a nyári játékokra, másrészt, figyelembe véve az európai asztalitenisz erejét, egy magyarországi Grand Smash-torna segíthet a kontinensnek abban, hogy belépjen az asztalitenisz új korszakába” – nyilatkozta a magyar szövetség elnöke az ITTF honlapjának.

„Folyamatosan keressük a megoldásokat arra, hogy ebben a nehéz időszakban is versenyeket rendezzünk. Ha egy ország annyira érdeklődik, hogy a szövetség elnöke emiatt eljön Dohába, s az egynapos találkozóért vállalja az ilyen esetben is elengedhetetlen karantént, biztosak lehetünk abban, hogy komolyak a szándékai. Jó látni, az ilyen pozitív hozzáállást ezekben a különleges időkben” – tette hozzá Steve Dainton az ITTF vezérigazgatója, egyben a WTT igazgatója.

2021.12.02 15:52:51

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A 77 éves fotóriporter elsajátította, miként kell egyetlen képkockán megörökíteni a tökéletes pillanatot.

2021.12.02 22:24:29

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A modus vivendi megtalálása a sport területén tetszik az egyik legfontosabb feladatnak. És nemcsak ama lassan közhelyszámba menő párhuzam jegyében, mely szerint egy mérkőzés maga az élet, a küzdelem, a bajtársiasság, a győzelmek és csalódások feldolgozásának zanzásított »tananyaga«.

2021.12.02 22:28:06

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kivételes korosztály távozik lassan, de biztosan a szőnyegről.

2021.12.02 12:42:57

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kiadvány erőssége, hogy a miniportrék mindenkiről megemlítenek egy-egy érdekességet.

2021.12.02 13:09:13

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Michal Listkiewicz magyar barátaival rendszeresen viteti magának Varsóba a Nemzeti Sportot.