SZ. M.
2022.09.09 23:11 Frissítve: 2022.09.10 23:46

A 14. magyar Eb-arany a tét!; Tokmac Nguen: Éreztem, ez az én estém lesz!

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.


Felejthetetlen este az Üllői úton: a ferencvárosiak tíz emberrel futballozva győzték le 3–2-re a török bajnokot. A játékosok fáradtan, ám annál boldogabban értékeltek a mérkőzést követően. A Trabzonspor elleni Európa-liga-meccsen két gólt szerző Tokmac Nguennel Borbola Bence beszélgetett.

Az Izraelt legyőző női csapatunk az ötödik helyen végzett a spliti vízilabda Európa-bajnokságon, a címvédő, s eddig meggyőző teljesítményt nyújtó férfiak pedig szombat este a házigazda horvátok ellen az aranyéremért játszanak. A helyszínről Lakner Gábor jelentkezett.

Ivkovics Sztojan: Útmutató ez az Eb. Mindegyik mérkőzését elveszítette a kosárlabda Európa-bajnokság kölni csoportkörében a magyar férfiválogatott, ami – utólag beismerve – egyáltalán nem meglepő. Ivkovics Sztojan sem rejti véka alá a véleményét, miben kellene sokat fejlődnie a szakág játékosainak. Bobory Balázs interjúja.

Hétvégén megkezdi szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a magyar bajnok, a sorozat legutóbbi kiírásában ezüstérmes Győri Audi ETO KC, és a budapesti négyes döntőbe vágyó FTC-Rail Cargo Hungaria. A rajtot megelőzően mindkét magyar BL-csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az esélyekről és az átalakuló erőviszonyokról. Németh Richárd összeállítása.

Muszukajev történelmet írhat. Tizenkilenc fős csapattal vág neki birkózóválogatottunk a szombaton kezdődő belgrádi világbajnokságnak. Kötött- és szabadfogásban szép eredményeket várnak a szövetségi kapitányok, utóbbi fogásnem edzője, Bánkuti Zsolt például azt reméli, hogy 43 év után ismét ünnepelhetünk szabadfogású vb-aranyérmest. Krasznai Bence írása.

A felforgatott rajtrács hozhat újabb meglepetést Monzában. A Formula–1 Olasz Nagydíjának első edzésnapján a ferraris Carlos Sainz Jr. érte el a legjobb időt, de csakúgy, mint Lewis Hamiltonra és a Red Bull párosára, rá is rajtbüntetés vár vasárnap. Charles Leclerc-é lehet a pole. Zsoldos Barna háttéranyaga.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.

2022.11.24 11:12:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Szelek szárnyán igényesen tördelt, informatív kiadvány, azok is élvezhetik, akik nem szeretnek repülni.