BÖRZÖLI BERNADETT 2020.10.10 11:07 Frissítve: 2020.10.10 13:52

WTCR: Michelisz a top 10-en kívül, a Zengő Motorsport felemásan kezdett

Mikel Azcona, a Zengő Motorsport spanyol versenyzője bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének első szabadedzésén. Azcona mögött Tom Coronel és Gilles Magnus zárta a tréninget, így ismét erős teljesítményt nyújt az Audi. Tassi Attila és Boldizs Bence is az első tízben végzett, míg Michelisz a 15. pozícióban kezdett a Slovakia Ringen. A nyitó edzést egyszer félbe kellett szakítani, miután Kismarty-Lechner Gábor összetörte a Cuprát.

Azcona az élen, Boldizs a 9. helyen kezdett Szlovákiában (Fotó: Twitter)

 

Az előző, németországi forduló alatt nem volt teljes a mezőny, ugyanis nem sokkal a versenyhétvége kezdete előtt a Hyundainál bejelentették: nem vesznek részt az eseményen, ugyanis továbbra sem értenek egyet azzal, hogy a BoP-rendszerrel túlságosan visszafogják őket. Ez természetesen nem jött jól a címvédő Michelisz Norbert számára sem, ám ezen a hétvégén, a Csallóközben a dél-koreai gyártó autói visszatértek a mezőnybe.

Rögtön az első szabadedzés elején az összes versenyző a pályára hajtott. Mindezt annak tudatában is tették, hogy a délutáni tréningre megérkezhet az eső a Slovakia Ringre, így mindenképp szerették volna kihasználni a normál körülmények között végzett munka lehetőségét.

Micheliszék jól kezdték a nyitó tréninget, s az első néhány perc elteltével a négy Hyundai-versenyzőből három neve az első tízben volt olvasható. Az élen ekkor Santiago Urrutia állt a Lynk & Cóval. Csapattársa, Thed Björk azonban nagyon el sem tudta kezdeni a gyakorlást, hiszen az autóját szerelni kellett.

Húsz perc elteltével Björkön kívül csupán Gilles Magnusnak és Jean-Karl Vernay-nek nem volt mért köre, a leggyorsabb ekkor Nathanaël Berthon volt. Alig néhány perccel később Gabriele Tarquini mutatott be egy látványos kicsúszást a kettes kanyarban, aminek a végén az autó négy kerékkel a levegőbe repült. A földet éréskor vélhetően megsérült egy-két elem a négykerekűn, ugyanis ez a manőver Tarquini edzésének a végét jelentette.

Card

Később Tassi Attila is megjárta a kavicságyat, ám a magyar kicsúszása szerencsésebben végződött, mint Tarquinié. 13 perccel a leintés előtt azonban egy másik honfitársunk nem úszta meg ennyivel – Kismarty-Lechner Gábor ugyanott hibázott, ahol előtte Tarquini és Tassi, az autója keresztbe forgott, majd az elejével a gumifalat is eltalálta. Az edzést félbeszakították.

Bő tíz perc után folytatódhatott a gyakorlás. Az újraindítást követően Magnus állt az élre, az utolsó percekben azonban Tom Coronel és Mikel Azcona is a belga elé tudott kerülni. Az élen végül a Zengő Motorsport spanyol versenyzője végzett, sőt csapattársa, Boldizs Bence sem kezdett rosszul, aki a kilencedik helyen zárta a nyitó tréninget.

Tassi a nyolcadik, Michelisz a 15. helyen indított Szlovákiában. Kismarty-Lechner az autótörése után a 21. lett.

Folytatás 13.45-kor a második szabadedzéssel!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 1. SZABADEDZÉS

1. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
2. Tom Coronel (holland, Audi)
3. Gilles Magnus (belga, Audi)
4. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
5. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo)
...
8. Tassi Attila (magyar, Honda)
9. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
...
15. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
21. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”