I. SZ. 2020.09.24 09:54 Frissítve: 2020.09.24 14:03

WTCR: a Hyundai bekeményített, Micheliszék nem indulnak

A túraautó-világkupában szereplő Hyundai bejelentette, hogy nem indíja el autóit a hét végén a Nürburgringen. Ez azt jelenti, hogy a bajnoki címvédő Michelisz Norbert sem áll rajthoz.

A Hyundai visszaléptette csapatait, így Michelisz Norbert sem indul a Nürburgringen (Fiotó: DPPI)

A Hyundai vezetősége már korábban is többször felszólalt a WTCR-ben alkalmazott esélykiegyenlítő módszerek ellen, az autóinak motorteljesítményét ugyanis több helyszínen is annyira visszafojtották, hogy pilótáinak nem volt esélyük a jó eredmény elérésére.

A fenyegetőzést most tettek követték, Andrea Adamo, a márka sportigazgatója bejelentette, hogy a nürburgingi versenyhétvégén egyik autót sem indítják el a négyből.

Így Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Luca Engstler és Nicky Catsburg  is a pálya mellől figyeli majd az eseményeket.

„A Hyundai úgy érzi, a márka és a versenycsapatai nem kapnak egyenlő esélyt a versenyzéshez a riválisaival szemben. Bár a csapataink a Nürburgringen tartózkodnak, nem vesznek részt a WTCR eseményein” – közölte a dél-koreai márka.

A Hyundai erőforrásainak teljesítményét 97.5%-ra szorították vissza, ami ugyan 2.5%-os emelés a zolderihez képest, a Hyundai szerint még mindig túl nagy hátrányt jelent.

FRISSÍTÉS, 13.50: a riválisok és a verseny szervezői sajnálatukat fejezték ki a Hyundai döntése miatt, de jelezték, nem változtatnak a szabályokon, amelyeket az elmúlt évek tapasztalatai alapján éppen azért dolgoztak ki, hogy az összes szereplőnek egyenlő esélyt adjanak a jó szereplésre. Az FIA és a verseny szervezői jelezték, a jövőben szívesen egyeztetnek a Hyundaijal az esélykiegyenlítő intézkedések igazságosabbá tételéről. A Hyundai így biztosan nem indul, a sorozatot szervező Eurosport magyar oldalának értesülései szerint Michelisz Norbert már haza is indult a Nürburgringről.

2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.

2020.10.09 11:29:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A magyar versenyző Szlovákiában visszatér a rajtrácsra, és címvédőként a dobogós helyekért akar küzdeni.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.