WTCR: Girolami az élen, Tassi a 7., míg Michelisz a 11. helyen nyitott

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 18:05
null
Girolami nyitott az élen Zolderben (Fotó:Twitter)
Néstor Girolami zárt az élen a túraautó-világkupa (WTCR) idénynyitó versenyhétvégéjének első szabadedzésén Zolderben. Mögötte Gilles Magnus és Esteban Guerrieri egészítette ki az első hármast, míg a magyar pilóták közül Tassi Attila a hetedik, Michelisz Norbert a tizenegyedik, Boldizs Bence a huszonegyedik, míg Kismarty-Lechner Gábor a huszonkettedik helyet szerezte meg.

 

Pénteken a 17 órakor kezdődő első szabadedzéssel rajtolt el a túraautó-világkupa (WTCR) 2020-as idényének első versenyhétvégéje Zolderben. A mezőny csütörtökön már tesztelt a belga pályán, akkor Jean-Karl Vernay bizonyult a leggyorsabbnak 1:36.771-es körrel. Ennél az időnél Néstor Girolami azonban azonnal jobbat futott az első gyakorláson, s 1:36.450-es idejével az élen is tudott maradni az első köröket követően.

 

A ZOLDERI HÉTVÉGE PROGRAMJA
SZEPTEMBER 11., PÉNTEK
17.00: 1. szabadedzés
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
9.50: 2. szabadedzés
14.00: időmérő (Tv: Sport2, Eurosport2)
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
10.30: 1. verseny (Tv: Sport1, Eurosport1)
14.15: 2. versenyt (Tv: Sport1, Eurosport2)

Mögötte honfitársa, s egyben csapattársa, Esteban Guerrieri következett, s az első tízes sorát Tassi Attila, Tom Coronel, Nathanaël Berthon, a címvédő Michelisz Norbert, Nicky Catsburg, Tiago Monteiro, Vernay és Gabriele Tarquini egészítette ki, míg a másik két magyar pilóta, a visszatérő Zengő Motorsportot erősítő Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor a időlista végén kezdett.

Fél órát követően továbbra is Girolami vezette a sort, azonban Gilles Magnusnek sikerült beékelődnie az Audival a két argentin hondás közé – az első hármast ekkor 139 ezred választotta el egymástól. Negyedikként Yvan Muller érkezett, Berthon és a hatodik pozícióba visszacsúszó Tassi előtt, majd Tom Coronel, Thed Björk, Vernay és Monteiro zárta a top 10-et. Michelisz majd' 6 tizedes hátránnyal a tizenegyedik helyre szorult vissza a Hyundai i30 N-es autóval.

 

Az utolsó negyedórában bár némileg átalakult a sorrend, Girolami 1:36.450-es köre a leintésig tartotta magát, így az argentin bizonyult a leggyorsabbnak az első 45 perces tréningen. A második Magnus lett 104 ezredes lemaradással, míg harmadikként Guerrieri végzett további 35 ezredes hátránnyal. A Honda, Audi mintát Berthon tette teljessé a negyedik helyen, majd Muller, Coronel, Tassi, Vernay, Björk és Monteiro egészítette ki az első tízest.

Michelisz maradt a tizenegyedik pozícióban, a mezőny szorosságát azonban jól jelezte, hogy az előző idény bajnoka 569 ezreddel maradt el az élen végző Girolamitól, s a tizenhatodik Tarquinivel bezárólag egy másodpercen voltak egymáshoz képest a pilóták.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Mikel Azcona a tizenkilencedik, Boldizs a huszonegyedik, míg Kismarty-Lechner a huszonkettedik, vagyis az utolsó pozícióban zárt.

A nyitó hétvége programja szombaton 9 óra 50 perckor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az adatbank ide kattintva érhető el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik