WTCR: F1-es pályákon zárul a 2022-es idény

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 13:44
null
Bahreinben már sokszor megfordult az F1-es mezőny, az idén pedig a WTCR-pilóták is kipróbálhatják a pályát (Fotó: AFP)
Kiderült, hol folytatódik a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es idénye. Miután a távol-keleti versenyhétvégéket törölni kellett, a szezon utolsó két fordulóját Bahreinben és Szaúd-Arábiában rendezik – jelentették be a sorozat hivatalos honlapján.

 

Csaknem egy hónappal ezelőtt rendeztek legutóbb versenyt a WTCR-ben, ám a nyári szünet alatt a sorozat vezetőségének bőven akadt dolga, ugyanis helyszínt kellett találni az utolsó fordulókra. Eredetileg Ázsiába utazott volna a mezőny a szezon lezárásaként – Dél-Koreában, Kínában és Makaóban rendeztek volna még versenyeket, amiket azonban logisztikai nehézségek és a koronavírus miatti korlátozások következtében törölni kellett.

A szervezőknek tehát új helyszínek után kellett nézniük, s nemrégiben biztossá vált, hogy a 2022-es idény a Közel-Keleten ér véget. November közepén Bahreinbe, két héttel később pedig Szaúd-Arábiába látogat a mezőny az utolsó két fordulóra. Mindkét pályát ismerhetjük a Formula–1-es versenynaptárból – igaz, Dzsiddában nem ugyanazt a vonalvezetést használják majd, mint a királykategória mezőnye, ám hasonlóság, hogy a WTCR-futamokat is villanyfényes körülmények között rendezik.

A változások következtében hosszabbra nyúlik a jelenleg is tartó szünet, és tíz helyett kilenc forduló 18 versenyén dől el a bajnoki cím sorsa.

A WTCR 2022-es idényének lezárása:

November 10–12.: Szahír, Bahrein
November 25–27.: Dzsidda, Szaúd-Arábia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik