WTCR: Björké a 2. edzés, Michelisz a 4. helyen végzett

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 12:52
Thed Björk elsőségével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi hétvégéjének második szabadedzése. A Lynk & Co versenyzője az után autózta a leggyorsabb kört, hogy két, egymást követő defekt miatt félbe kellett szakítani a tréninget. Michelisz Norbert a negyedik leggyorsabb volt, míg Tassi Attila a 18. helyen zárta a második edzést. 

Azelső szabadedzésena korábbi esőzések után még nem száradt fel teljesen a pálya, így a versenyzők nem is tudtak igazán gyors köröket autózni. A második, 30 perces tréningen már jobbak voltak a körülmények, de a tapadási viszonyok még mindig nem voltak tökéletesek.első szabadedzésena korábbi esőzések után még nem száradt fel teljesen a pálya, így a versenyzők nem is tudtak igazán gyors köröket autózni. A második, 30 perces tréningen már jobbak voltak a körülmények, de a tapadási viszonyok még mindig nem voltak tökéletesek.

Az első szabadedzésen Tassi Attila volt a mezőny egyik legszorgalmasabb pilótája – Daniel Haglöfhez és Niels Langeveldhez hasonlóan 22 kört tett meg a marrákesi pályán. A 19 éves magyar pilóta folytatta a tapasztalatszerzést a második tréningen is, és szinte megállás nélkül rótta a köröket.

12 perccel a leintés előtt azért kellett lengetni a sárga zászlót, mert Yann Ehrlacher elhagyott egy elemet a bal oldali visszapillantó tükréből. Szerencsére a korlátozás nem tartott sokáig, majd nem sokkal később Michelisz Norbert állt az élre.

Hat perccel az edzés vége előtt Gordon Shedden állt meg a pályán, miután defektet kapott, majd alig egy perc múlva Tom Coronel is hasonlóan járt. Ezért már a piros zászló is előkerült. A megszakítás alatt Coronel maga vezette vissza a Cupráját a bokszutcába. Az edzés nagyjából öt percig állt, az újraindítás után sokan hajtottak ismét a pályára, hogy kihasználják a hátralévő néhány percet, így igen nagy volt a forgalom.

Ennek ellenére többeknek sikerült faragniuk a legjobb körükön, köztük Thed Björknek is, aki 1:25.308-ra javította az addigi leggyorsabb kört, és ezzel az élen végzett a második szabadedzésen. Björk mögött Esteban Guerrieri zárt, a harmadik Yvan Muller lett, a negyedik helyen Michelisz végzett. Tassi a 18. pozícióban zárta a tréninget, és ismét ő teljesítette a legtöbb kört.

A marrákesi hétvége programja a szombati verseny rajtsorrendjéről döntő időmérővel folytatódik – magyar idő szerint 14 órakor.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 2. SZABADEDZÉS

1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 1:25.308
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.094
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.132
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.190
5. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +0.202

18. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.723

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik