TÓTH ANITA
TÓTH ANITA
2018.07.07 19:28 Frissítve: 2018.07.07 22:04

TCR: Tassi ütközött, Nagy Dániel felállhatott a dobogóra

Nagy Dániel a dobogón ünnepelhetett a TCR Európa-kupa első hungaroringi versenyének végén – ehhez ezúttal kellett egy kis szerencse is.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz György)

A reggeli esőzés miatt vizes versenynek rajtoltatták el, de az összes autóra száraz aszfaltra való abroncs került – talán ennek is volt némi köze ahhoz, hogy elképesztően izgalmas versenyt láthatott a közönség a Hungaroringen. No meg annak, hogy a fiatal pilóták mintha vért ittak volna reggel – elképesztő harci kedvükben voltak.

Sokáig úgy tűnt, a magyarok közül Tassi Attila lesz a legeredményesebb, utóbb azonban az egyik nagyobb lökdösődés áldozatául esett. A hetedik körben többször is összeért a francia Julien Brichével, és végül sajnos a sóderágyban kötött ki, így kiesett a versenyből.

Utólag azt mondhatjuk: azok jártak jól, akik konzervatívan versenyeztek és vigyáztak magukra meg a technikára. A győzelmet a szerb Dusan Borkovics szerezte meg, másodikként a norvég Stian Paulsen érkezett, és a magyar nézők nagy örömére Nagy Dániel is felállhatott a dobogóra.

„Nagyon trükkös verseny volt, és ezt nemcsak belülről lehetett érzékelni, hanem a lelátóról is – mondta Nagy Dániel. A rajtom jól sikerült, mert a száraz oldalon voltam, úgyhogy az első kanyarig három ellenfelemet is megelőztem. Utóbb azonban megcsúsztam, úgyhogy egy kicsit visszaestem. Tudtam, hogy ritmust kell váltanom, meg is tettem – trükkös kör volt, mert láttam magam előtt, hogy a többiek úgy küzdenek az egyes kanyarban, mint az őrültek. Mindenki próbált a lehető legkésőbb fékezni, én azonban inkább a biztonságra mentem, és jól tettem, mert többen is ütköztek és kicsúsztak. A szerencse a játék része, gyakran van rá szükség, és nekem most jól jött, kellett a harmadik helyhez. Nagyon boldog vagyok a csapat miatt is, mert a hetedik helyről indulva nem gondoltam, hogy dobogóra állhatok."

A versenyhétvége második futamát vasárnap tartják meg a Hungaroringen.

TCR EURÓPA-KUPA-FUTAM, HUNGARORING
1. verseny:
1. Dusan Borkovics (szerb, Hyundai i30) 26:39.202, 2. Paulsen (norvég, Cupra) 2.733 másodperc hátrány, 3. Nagy Dániel (magyar, Hyundai i30) 3.989 mp h., ...10. Jedlóczky Márk (magyar, Cupra TCR) 8.312 mp h

Az Ek állása: 1. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 112, 2. Borkovics 111, 3. Nagy Dániel 69, ...6. Tassi Attila (magyar, Honda Civic) 48, ...20. Jedlóczky Márk 1

2022.01.15 10:13:14

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A verseny históriája az elmúlt hetekben újabb izgalmas és különleges fejezettel bővült.

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.