Salakmotor: páros Európa-bajnoki elődöntő Nagyhalászban!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 14:07
Július 9-én, szombaton Páros Eb-elődöntő Nagyhalászban a Speedway Ringen. Az Európa-bajnokság másik elődöntőjét Franciaországban rendezik, a legjobbak a dániai döntőbe jutnak.


Fotó: Nicusor Lazarica
Fotó: Nicusor Lazarica

Újabb remek versenyt rendeztek a nagyhalászi Speedway Ringen, ahol „menetrend szerint” a lengyel Dominik Kubera nyert, még ha el is veszítette egy körben az itteni veretlenségét.

Maga a pálya és a város többet is nyert azonban azzal, hogy a pályatulajdonos, Albók József és csapata ismét magas szinten megrendezett egy Grand Prix-kvalifikációt (a GP a sportág világbajnokságának felel meg)...

A verseny neves olasz döntőbírója, Guiseppe Grandi ugyanis nemcsak elismerését fejezte ki, miután elhagyta a tornyot, hanem egy javaslattal is élt, ami zene volt az illetékes füleknek.

„Guiseppe Grandi jelezte nekünk a verseny után, hogy minden rendben volt, és pályázzunk meg egy GP Challenge-versenyt a következő évben. Nekünk ez az egyik legnagyobb elismerés, sokat is dolgoztunk érte. Nem titok, a kétezerhuszonhármas év tervezése is elindult, felnőtt Európa-bajnoki kvalifikáció mellett további Európa-bajnoki versenyek házigazdái szeretnénk lenni. De ne szaladjunk ennyire előre, mert idén is Páros Eb-elődöntő és U19-es Eb-döntő is lesz nálunk. Utóbbira egy lengyel televíziós társaság bejelentkezett, hogy szeretnék közvetíteni a versenyt. Igyekszünk a nézőket jó versenyekkel kiszolgálni, köszönöm nekik, hogy ismét nagyon lelkesek voltak” – mondta Albók József, a pálya tulajdonosa.

Albók József és Dominik Kubera (Fotók: A & A Managers Team)
Albók József és Dominik Kubera (Fotók: A & A Managers Team)

Idén négy GP-kvalifikációt rendeztek a salakmotorosoknak, a négy verseny legjobbjai (mindenki csak egy versenyen vett részt, és az első négy helyezett jutott tovább) augusztus 20-án csapnak össze Glasgowban a világbajnoki részvételért, ez lesz a GP Challenge.

A vb-kvalifikációra több ezren érkeztek a rétközi városba, Nagyhalászba, ahol ismét alaposan felpezsdül majd a turizmus július 9-én, szombaton, ugyanis Páros Eb-elődöntőt rendeznek.

Az Európa-bajnokság másik elődöntőjét Franciaországban tartják, a legjobbak a dániai, slangerupi fináléba jutnak.

Egy-egy futamban két nemzet két-két motorosa áll rajthoz, és a közösen szerzett pontok összegzése után derül ki, melyik válogatottak jutnak tovább. Összesen 21 futamot rendeznek, a mi színeinket Fazekas Dennis, Magosi Norbert és tartalékként Kovács Roland képviseli.

Nagyhalászban Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Ukrajna és Lettország legjobbjai mérik össze erejüket, az első három csapat kerül majd az Eb-döntőbe.

A címvédők a franciák, a páros egyik tagja, David Bellego nemrégiben a Speedway Ringen versenyzett.

És milyen volt a legutóbbi nagyhalászi verseny? Ilyen...

Nézőkből most sem volt hiány!
Nézőkből most sem volt hiány!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik