nemzetisport.hu 2019.07.16 16:35 Frissítve: 2019.07.16 17:45

Rali: újabb díjat vehettek át a Veszprém rali hős szurkolói

Katasztrófavédelmi emlékplakettet kapott Novák Erik, Kucsera Antal és Tamás Dániel Dányi Béla Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatótól, miután július 7-én megmentettek két raliversenyzőt a tűzhaláltól – írta a veol.hu.

Kucsera Antal megkapta a kitüntetést (Fotó: veol.hu/Pesthy Márton)

A Veszprém ralin egy autó a fának csapódva kigyulladt, mire az ajkai tűzoltók kiérkezéséig a nézők közül többen, és egy szabadnapján lévő tűzoltó is azonnal nekilátott a mentésnek.

A veol.hu részletes beszámolója szerint egy ötfős baráti társaság két tagja, Novák Erik és Kucsera Antal azonnal az autó vezetőjéhez rohantak, aki saját lábán elhagyta az égő járművet, de a jármű mellett összeesett. A két férfi biztonságos távolságba húzta a sofőrt, majd a lángoló roncshoz futott, hogy mentse a megsérült navigátort. A versenyautó ajtaját nem tudták felfeszíteni, ezért a jobb oldali ablakon benyúltak, és a navigátor nőt a válla alatt átnyúlva húzták ki az akkor már egyre nagyobb, a nő lába alatt felcsapó lángok közül. Hatalmas rántással kiszabadították az autóból, majd biztonságos távolságba vitték.

A két férfi társai közben a segélyhívót tárcsázták, és szerszámokért mentek az autójukhoz. A fának csapódást hallotta a versenypálya távolabbi részén, a nézők között a szabadnapos ajkai tűzoltó, Tamás Dániel őrmester, aki azonnal az autójába ült és indult a helyszínre.

Meglátva a lángoló gépkocsit, a porral oltó készülékek felé indult, és tűzoltó kollégáinak segített a navigálásban, mert a környéket jól ismerte. Az előkészületeknél segített a tűzoltóknak, a mentősöknek tartotta az infúziót, és segített a navigátort hordágyra emelni. Az utat megtisztította az ágaktól, gallyaktól, hogy a mentőautó el tudjon menni.

Elhangzott továbbá: azért, hogy a baleset nem járt nagyobb tragédiával, köszönet illeti Wolf Ritát, Wolf Kittit és Wolf Pétert is, akik nézőként segítettek a bajba jutott versenyzőknek, és a hivatásos egységeknek.

Novák Eriket és Kucsera Antalt korábban a MAMS is megjutalmazta hősies tettéért.

2020.11.20 11:16:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország. (x)

PR
2020.11.20 11:10:40

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Szakértelem, teljesítmény, precizitás, emberközpontúság – 30 éve ezek jellemzik a Pappas Autót. (x)

PR
2020.11.20 11:04:30

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Harmincéves jubileumát ünnepli Magyarország piacvezető autókereskedése. (x)

PR
2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.