Rali: megjutalmazzák a versenyzőket megmentő hősöket

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 09:06
A MAMS Tereprali szakág hálája jeléül egy alapos side by side buggys élményautózást ajánlott fel a két szurkolónak, aki a Veszprém ralin megmentett két versenyzőt – olvasható a szakág tájékoztatásában.

Mint azt az Origóra hivatkozva néhány nappal ezelőtt megírtuk, drámai baleset történt a Veszprém ralin a vasárnapi első gyorsasági szakaszán rali2 kategóriában: Neukirchner András és Párdi Kata Hondája a pályáról lecsúszva a fák közé hajtott, majd kigyulladt. Azóta kiderült, a két versenyző az áldozatkész szurkolóknak köszönheti az életét. az Origóra hivatkozva néhány nappal ezelőtt megírtuk, drámai baleset történt a Veszprém ralin a vasárnapi első gyorsasági szakaszán rali2 kategóriában: Neukirchner András és Párdi Kata Hondája a pályáról lecsúszva a fák közé hajtott, majd kigyulladt. Azóta kiderült, a két versenyző az áldozatkész szurkolóknak köszönheti az életét.

A két hős, Novák Erik és Kucsera Antal a MAMS-nak arról beszélt, hogy amikor észlelték a bajt, nem sokat hezitáltak.

„A balesetnél nem sokat gondolkodtam, másodmagammal azonnal futásnak eredtem. Az autó ekkor már nagyon lángolt, de az igazat megvallva, eszembe sem jutott, hogy belobbanhat. Reménykedtem benne, hogy a tank úgy lett kialakítva, hogy legalább fél-egy percet kibír a sugárzó hő alatt is. Egyszerűen nem hagyhattuk, hogy egy ember bent égjen” – árulta el Novák.

Kucsera hozzátette, hatalmas kő esett le a szívéről, amikor tapasztalta, hogy sikeresen kihúzták Párdi Katát az autóból.

„Amikor megtörtént a baleset, azonnal felfogtuk, hogy nagyon nagy a baj, és cselekednünk kell. András még ki tudott mászni az autóból, de azonnal össze is esett, így abban a pillanatban futásnak eredtünk, és az ablakon keresztül kihúztuk Katát a lángoló versenygépből. Nem volt egyszerű, mert be volt szorulva, de végül sikerrel jártunk. Hatalmas kő esett le a szívemről.”

A MAMS Tereprali szakág hálája jeléül egy alapos „side by side buggy”-s élményautózást ajánlott fel a két hősnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik