MotoGP: Úgyis letagadják majd, amit mondok – Dovizioso

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 09:09
null
Vajon hogyan döntenek Andrea Doviziosóról? (Fotó: Ducati Corse)
A királykategória versenyzői számára gyakorlatilag elveszett a második szabadedzés egy esőzés miatt, ami a 3-as és az 5-ös kanyar között, illetve a 9-es kanyarnál vizezte csak össze a pályát. Így a pénteki nap végső sorrendjét a reggeli edzés eredménye adta meg, amit Pol Espargaró nyert meg, számos nagy név pedig egyelőre nem került be a Q2-be.

„Ezért szeretem az intermediate gumikat” – mondta Cal Crutchlow, aki 14-ikként zárt reggel, míg csapattársa, Nakagami Takaaki a harmadik lett.

A Yamahások közül ugyan Valentino Rossi végzett leghátrébb (13.), de a legcsalódottabb és legelveszettebb Maverick Vinales volt (11.), aki egyre inkább kezd szétesni, és lassan-lassan megint az egyszavas válaszokat adó, semmit sem értő spanyolt láthatjuk, akit 2018-ban is.

Pol Espargarót a düh vezérelte pénteken, amit Johann Zarcóval való brnói ütközése kapcsán érez még mindig. Utóbbi a hatodik helyen zárt pénteken.

„Az elsődleges cél a top10-be és Q2-be kerülés volt ma, és ez sikerült. Szeretem ezt a pályát és a Ducatik is jól működnek itt. Dovinak (Andrea Dovizioso – a szerk.) köszönhetően tudjuk, hogy hol kell még gyorsulnom, ezen fogunk dolgozni szombaton” – nyilatkozta a francia márkatársára utalva, aki másodikként zárt tegnap.

„Mentem ma Dovi után az FP1-en és nem vagyunk a Ducati szintjén – mondta a gyári KTM-es Pol Espargaró.Repült a Ducatival az egyenesben. Őrület, hogy milyen gyorsak, főként, hogy milyen a tapadásuk, ahogy felhúzzák a motort a kanyarból kifelé és ahogy kigyorsítanak. Lenyűgöző.”

És ha már Dovizioso és Ducati, akkor nem maradhat el az idei év slágerkérdése: van-e még közös jövője a két félnek. A spanyol DAZN televíziónak nyilatkozva Davide Tardozzi csapatfőnök elmondta, hogy a két osztrák futamot követően hoznak döntést. Erről készült is gyorsan egy grafikon, amely az elő közvetítésben is megjelent.

A képet látva Andrea Dovizioso felnevetett a bokszban, később azt is elárulta, hogy miért: „Vicces Davide arcát látni ennek az egésznek a közepén, hiszen nem ő dönt ezekben a kérdésekben.”

Az internet segítségével legalább virtuálisan „helyszínen tartózkodó” kollégánkat nem hagyta nyugodni a kérdés, így megkérdezte az olaszt, hogy akkor ki dönt végül, Gigi Dall'Igna, a Ducati Corse első embere, vagy Claudio Domenciali, a Ducati Motor Holding elnöke.

„Bajt akar hozni rám? – kezdte válaszát nevetve Dovizioso. – Úgyis letagadják majd, amit mondok, de végül Gigi az, aki dönt.”

A hírek szerint Dovizioso menedzsere ma ül majd le tárgyalni a csapat képviselőivel, de a fogadóirodák nem sokat adnak a maradására.

Szombat reggel a pályára érve vizes körülmények fogadták a csapattagokat, kérdés, hogy az reggeli szabadedzésekig felszárad-e. Ha nem, akkor olyan neveknek kell megküzdeniük a Q2-be kerülésért, mint Maverick Vinales, Danilo Petrucci, Valentino Rossi, Cal Crutchlow vagy a múlt heti futamgyőztes, Brad Binder.

A Moto3-asoknál a többség szintén a reggeli edzésen futotta meg pénteki legjobbját, ez alapján Tony Arbolino várja az élről a folytatást.

A Moto2-eseknek felszáradt a pálya, így többen is tudtak javítani, többek között a napi összesítést elsőként záró Sam Lowes is.

Hogy mi történt Pol Espargaró és Johann Zarco között az autóparkolóban, többek között az is kiderül az alábbi videóból:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik