KOVÁCS NIKOLETT 2019.10.04 08:35 Frissítve: 2019.10.04 09:43

MotoGP: hatalmas Márquez-bukással kezdődött a hétvége

A spanyolnak ezen a hétvégén van az első meccslabdája, hogy nyolcadik világbajnoki címét is megszerezze, de az első nap nem az ő kezére játszik Thaiföldön. A magyar idő szerint reggel 8 óra előtt pár perccel adott tájékoztatás szerint bár Márqueznek fáj a csípője, a háta és a lába, de semmije sem tört el, és folytathatja a hétvégét.

Marc Márquez hatalmasat bukott

 

Ijesztő volt végignézni a bukás utáni pillanatokat, de szerencsére azóta már tudni, hogy néhány zúzódással megúszta a dolgot a „vasember”, akit lehet, hogy jobban illet a gumiember jelző egy ilyen esés után.

Marc nem pattant fel egyből, látszott, hogy hatalmas fájdalmai vannak, és segítség nélkül igazából nem is tudta elhagyni a pályát. Ennek ellenére nem volt hajlandó felfeküdni a hordágyra, sőt még arról is győzködni kellett, hogy nem hagyhatja el a helyszínt menedzsere, az időközben a kanyarhoz érkező Emilio Alzamora robogóján, így végül csak beszállt a mentőautóba.

A spanyol épp kivezető körön volt, a belső kamerás felvételeken azt is hallani, hogy nem is húzta neki, mégis, az első olyan jobbos kanyarhoz érve, ahol még egy kivezető körön is már teljesen lapra fekteti az ember a motort, hatalmasat bukott.

Pol Espargaró, akit szintén egy kivezető körön dobta le magáról a motorja még Aragóniában (bal csuklótörés miatt nem is tudta folytatni akkor a hétvégét), az első sorból nézte végig honfitársa esését.

„Nagyon erős és agresszív bukás volt – mondta Espargaró a spanyol AS újságírójának. – Engem is visszavetett a következő körökben, és inkább több időt szántam a gumik bemelegítésére.”

Ami igazán különlegessé teszi ezt a hatalmas esést – túl azon, hogy Márqueztől nagyon-nagyon rég láthattunk ehhez hasonlót –, hogy ilyen high slide-okat jellemzően hűvösebb időben és hidegebb aszfalton szoktunk látni, Thaiföldön azonban 30 fok van, és a pálya hőmérséklete egyes helyeken elérte a 40 Celsius-fokot.

Nem véletlenül mutatták rögtön az esés után Piero Taramassót, a Michelin Motorsport menedzserét, amint épp a HRC technikai vezetője, Jokojama Takeo mellett állva nézi döbbenten az eseményeket.

Alberto Puig csapatfőnök rövid sajtótájékoztatója során azt is elmondta, hogy valószínűleg Marc összeszedhetett valami piszkot a pályán a megelőző kanyarokban, és az okozhatta a balesetet.

Márquez végül bukása ellenére a harmadik helyen zárta az első tréninget, Maverick Vinales és Fabio Quartararo mögött.


2020.11.20 11:16:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország. (x)

PR
2020.11.20 11:10:40

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Szakértelem, teljesítmény, precizitás, emberközpontúság – 30 éve ezek jellemzik a Pappas Autót. (x)

PR
2020.11.20 11:04:30

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Harmincéves jubileumát ünnepli Magyarország piacvezető autókereskedése. (x)

PR
2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.