Michelisz továbbra is szenved Monzában

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 22:08
null
Michelisz eddig 10 pontot szerzett a világbajnoki sorozat első két állomásán
A túraautó-világbajnokság monzai versenyhétvégéje eddig nem úgy alakult Michelisz Norbert számára, ahogy azt megszokhattuk. Az eddig megrendezett két versenyhétvégén az edzéseken sorra remekelt, de egy apró baki vagy pech mindig megakadályozta a Zengő Dension Team versenyzőjét, hogy odaérjen a mezőny elejére. Most nem volt nagy tűzijáték az edzéseken, és mégis eddigi legjobb edzéseredményét produkálta. Újabb kicsúszás, de most a 8. helyről, Tarquini mellől várhatja a holnapi rajtot.

Az időmérő edzés első felében Tarquini, Huff és Müller uralta a mezőnyt, Michelisz a hatodik helyen került tovább a második fordulóba, a harmadik legjobb SEAT-osként. A monzai pályán a top speed és a szélárnyék a két legfontosabb dolog, ha ez a kettő megvan, akkor már joggal lehet reménykedni a jó rajtpozícióban.

A Q2-ben mindenki újra nulláról indul. A tízperces edzés során nagy volt a kavarodás. Először a címvédő Tarquini, majd Michelisz is lesodródott a pályáról. A világbajnok szerencsésebb volt, ő tovább tudta folytatni az edzést. A magyar fiú az elhibázott kör végén a boxba hajtott, és nem folytatta tovább az edzést, amikor még két perc volt hátra, ekkor a 7. helyen állt. Az edzés végén még Tarquini tudott beférkőzni Norbi elé a hetedik helyre. Az időmérő edzést végül a brazil Farfus nyerte a BMW-vel, mögötte a Chevyt kormányzó Huff, és a másik BMW-s Priaulx végzett. A további sorrend Menu, Müller, Gené, Tarquini, Michelisz, Barth és Monteiro.

A hendikep rendszer miatt látható a SEAT-ok gyengülése. A +40kg súly igencsak megnehezítette a tavalyi világbajnok márka dolgát. Ugyanezt a súlybüntetést megkapta a Chevrolet csapata is, ők ettől függetlenül továbbra is ott tudtak maradni az első sorokban. A BMW-k ezáltal jobb helyzetbe kerültek, és tudták hozni az időmérő edzést.

Michelisz eddig 10 pontot szerzett a világbajnoki sorozat első két állomásán. A vasárnapi két versenyen tovább gyarapíthatja pontjainak számát.

Az első futam 13 órakor, a második 15 órakor rajtol. Az Eurosport mindkét versenyt élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik