Nemzetisport.hu 2010.04.29 16:02 Frissítve: 2014.04.19 02:29

Michelisz nem örült a két hónapos kényszerszünetnek

A márciusi Brazil Nagydíjat követően, két hónapos kihagyás után a hétvégén Marokkóban rendezik meg a túraautó-világbajnokság (WTCC) második fordulóját, ahol Michelisz Norbert újra megpróbálhat borsot törni a „nagyok” orra alá.

Michelisz Norbert jó belépőt követően még előrébb is lépbe
Michelisz Norbert jó belépőt követően még előrébb lépne

Alig kezdődött meg a világbajnoki sorozat, s azonnal kényszerpihenőre kárhoztattak a WTCC-sorozat résztvevői. A közel két hónapos kihagyást a mexikói versenyhétvége eltörlésének „köszönhette" a mezőny. Főleg az újonc csapatok és versenyzők számára lehet kellemetlen ez a hosszú kihagyás, hiszen szinte mindent a nulláról kell kezdeniük. Michelisz Norbert is azon versenyzők közé tartozik, akik nem kifejezetten örültek ennek a hosszú szünetnek a szezonnyitó után.

A marokkói utcai versenypálya, a Marrakech Street Circuit tavaly látta először vendégül a vb-mezőnyt. Az akkor még frissnek számító pályához a Chevrolet új konstrukciója, a Cruz és annak versenyzői tudtak a leggyorsabban alkalmazkodni. Robert Huff először első lett az időmérő edzésen, majd megnyerte az első versenyt, mindkétszer a tavalyi világbajnok Tarquini kíséretében. A második futamon az egykori Formula–1-es versenyző, Nicola Larini haladt át elsőként a célvonalon, de mindkét versenyen a Chevyk mögött szorosan ott voltak a SEAT-ok is.

A Zengő Dension Team ismét sikerre éhesen vág neki a hétvégének, ahogy az első futamon, úgy ezúttal is megkeserítenék az esélyesek dolgát. Michelisz az első versenyhétvégén kiváló időmérő edzéssel és egy 10., valamint egy 9. pozícióval iratkozott fel a pontszerzők közé. Most sem adná ennél lejjebb. Sőt!

Az új sisak
Az új sisak

„Nehéz előre megmondani, hogy mennyire leszek versenyképes – nyilatkozta Michelisz Norbert, aki már a hétvégi verseny helyszínén tartózkodik. – Sajnos a legrosszabbkor jött a két hónapos kényszerpihenő, így kicsit úgy érzem, megint mindent újból meg kell tanulnom az autóval kapcsolatban. Ennek ellenére képesnem érzem magam arra, hogy az első tízben végezzek."

Michelisz szerint a marokkói pálya vonalvezetés szempontjából nem mondható túlságosan technikásnak, azonban ránézésre látszik, hogy minden apró hiba duplán büntet a hosszú egyenesek miatt. Ellenben éppen utóbbiak miatt úgy érzi, stílusának nagyon fekszik a pálya.

„Tavaly ugyan a Chevyk taroltak, de abban nagy szerepe volt a büntetősúlyrendszernek, ugyanis 60 kg-mal könnyebbek voltak a két fő vetélytársnál."

A magyar versenyző új sisakfestéssel áll rajthoz a hétvégén. A Zengő Dension Team sisakfestő pályázatot hirdetett, amelynek győztese a sorozat monzai állomásán az egész versenyhétvégén a csapat vendége lesz. A győztes festés megálmodója Nagy Botond.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.