Michelisz egy 10. és egy 9. hellyel nyitott

Vágólapra másolva!
2010.03.07. 21:32
null
Michelisz Norbert elégedett lehet a teljesítményével (Fotó: www.zengo.hu)
Michelisz Norbert egy 10. és egy 9 hellyel nyitott a 2010-es túraautó-világbajnokság (WTCC) idénynyitó versenyén Brazíliában.

Az első futamon megtréfálta az időjárás a versenyzőket, és esőben kellett nekivágniuk a 14 körös versenynek, ami a biztonsági autó mögött megtett két kör miatt 16 körre módosult. 

A repülőrajtot követően nem történt változás az élmezőnyben. Yvan Muller magabiztosan őrizte vezető helyét, mögötte Huff, Menu, Tarquini, Priaulx, Farfus, Coronel és Michelisz haladt. Az élmezőnyben Gené hibázott, és emiatt csak a középmezőnybe térhetett vissza.

Az eső közben alábbhagyott és szép lassan el is állt. A pálya állapota nagyon gyorsan javult, és először a két BMW-s, Priaulx és Farfus, majd Muller és Huff között alakult ki kisebb csata.

Michelisz stabilan tartotta nyolcadik helyét, de Gené a 8. kör első szakaszában megelőzte a magyar versenyzőt. A hátralévő körökben Tom Coronel harcolt a két BMW-s versenyzővel, de alulmaradt velük szemben. A 15. körben Barth is megelőzte Micheliszt, aki így végül a tizedik helyen fejezte be a futamot.

A dobogóra a három Chevrolet-s versenyző állhatott fel, Muller, Huff, Menu sorrendben. A Zengő Dension Team tehát első versenyén pontot szerzett Michelisz Norberttel és a 10. helyről várhatták a második futam rajtját.

Az első futam végeredményét itt tekintheti meg.

A második futamon a WTCC-ben az első futamban célba ért nyolc versenyző helyet cserél, így a legkedvezőbb pozícióból a tavalyi év privát világbajnoka, Tom Coronel indulhatott.

A rajtot követően a célegyenes végén először Praiulx autója megsérült, majd Coronel SEAT-ja forgott ki.

A Zengő Dension Team versenyzője kiválóan kapta el a rajtot, de a hatodik helyet nem tudta tartani, a motor rakoncátlankodni kezdett és a 11. helyre csúszott vissza. A rövid megingás után azonban először Engstlert, majd Hernandezt is megelőzte.

Az élen a címvédő Tarquini átvette a vezetést Genétől, ők ketten végig uralták a második futamot. A harmadik helyért Menu és Muller végig harcoltak, de előbbinek sikerült megtartania harmadik helyét. Michelisz folyamatosan stabil időket autózott, de már nem tudott előrelépni, így végül a 9. helyen ért célba, amelyért újabb kettő pontot írhat be magának. 

A második futam végeredményét itt tekintheti meg.

A hétvége végül egy Chevrolet- és egy SEAT-győzelemmel zárult. A magyar csapat rögtön bizonyította, hogy helye van a túraautó-világbajnokság mezőnyében. Három pontot szerzett újoncként, ami említésre méltó teljesítmény. Michelisz nevét pedig már megtanulhatta az élmezőny, hiszen az edzéseken és az időmérőn is kiváló időket produkált vadonatúj versenyautójával a számára teljesen ismeretlen pályán. A következő futamra Mexikóban kerül sor április 11-én. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik