B. Ö. B. 2022.06.12 10:01 Frissítve: 2022.06.12 13:15

Kamion Eb: újabb pole-ig menetelt Kiss Norbert az újjáépített géppel

A kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének második időmérőjén is Kiss Norbert szerezte meg a pole pozíciót. Bár a kamionját a szombati balesete következtében egész éjjel szerelték, a riválisok ezúttal sem bírtak a magyar versenyzővel, aki az első rajtkockácól vághat neki a harmadik futamnak is.

Kiss Norbert a vasárnapi időmérőt is behúzta a Hungaroringen (Fotó: Meder István)

 

Kemény éjszaka áll a Révész Racing szerelői mögött, miután a szombati második versenyen elszenvedett baleset következtében gyakorlatilag újjá kellett építeni Kiss Norbert kamionját. Bár félő volt, hogy egy éjszaka nem lesz elég a jelentős munkálatokra – és a magyar pilóta számára a tervezettnél hamarabb véget ér a versenyhétvége –, végül sikerült befejezni az újjáépítést, így a riválisoknak vasárnap is igencsak számolniuk kell Kiss Norberttel.

 

 
Kiss Norbert nyerte meg a hungaroringi első időmérőt
Kiss rajt-cél győzelmet aratott a hungaroringi nyitó futamon
 Kiss Norbert: Ez szégyen a kamionversenyzésre nézve

A hazai pályán versenyző pilóta ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta, és mindenkinél gyorsabb volt a bemelegítő edzésen. Nem sokkal később az időmérővel folytatódott a program, amelyen Kiss ezúttal sem talált legyőzőre, így a harmadik versenynek is a pole pozícióból vághat neki a Hungaroringen.

A magyar pilóta mellől Adam Lacko, a második sorból Sascha Lenz és Jochen Hahn vághat neki a hétvége utolsó ellőtti összecsapásának.

Folytatás 12.40-kor a harmadik futammal!

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)