Kamion Eb: újabb pole-ig menetelt Kiss Norbert az újjáépített géppel

Vágólapra másolva!
2022.06.12. 10:01
null
Kiss Norbert a vasárnapi időmérőt is behúzta a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
A kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének második időmérőjén is Kiss Norbert szerezte meg a pole pozíciót. Bár a kamionját a szombati balesete következtében egész éjjel szerelték, a riválisok ezúttal sem bírtak a magyar versenyzővel, aki az első rajtkockácól vághat neki a harmadik futamnak is.

Kemény éjszaka áll a Révész Racing szerelői mögött, miután a szombati második versenyen elszenvedett baleset következtében gyakorlatilag újjá kellett építeni Kiss Norbert kamionját. Bár félő volt, hogy egy éjszaka nem lesz elég a jelentős munkálatokra – és a magyar pilóta számára a tervezettnél hamarabb véget ér a versenyhétvége –, végül sikerült befejezni az újjáépítést, így a riválisoknak vasárnap is igencsak számolniuk kell Kiss Norberttel.

A hazai pályán versenyző pilóta ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta, és mindenkinél gyorsabb volt a bemelegítő edzésen. Nem sokkal később az időmérővel folytatódott a program, amelyen Kiss ezúttal sem talált legyőzőre, így a harmadik versenynek is a pole pozícióból vághat neki a Hungaroringen.

A magyar pilóta mellől Adam Lacko, a második sorból Sascha Lenz és Jochen Hahn vághat neki a hétvége utolsó ellőtti összecsapásának.

Folytatás 12.40-kor a harmadik futammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik