B. Ö. B. 2022.06.11 12:25 Frissítve: 2022.06.12 18:52

Kamion Eb: Kiss rajt-cél győzelmet aratott a hungaroringi nyitó futamon

Magabiztosan nyerte a kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének első futamát Kiss Norbert. A Révész Racing magyar pilótája mellé Sascha Lenz és Jochen Hahn állhatott fel a dobogóra a Hungaroringen.

Kiss Norbert az időmérő után az első futamon sem talált legyőzőre (Fotó: Meder István)
KÉPGALÉRIA ITT!

 

Kiss Norbert nyerte meg a pénteki időmérőt a Hungaroringen, így a magyar versenyző indulhatott a pole pozícióból az első futamon. Kiss mellől Sascha Lenz, a második rajtsorból Adam Lacko és Jochen Hahn vághatott neki a nyitó viadalnak.

Kiss nem kapta el tökéletesen a rajtot, de vissza tudta verni a támadásokat, s nemcsak megtartotta az első helyet, de hamar elkezdte kiépíteni az előnyét az élen – a második kör végére már több mint négy másodperccel ment a mezőny előtt.

Ez az előny a későbbiekben közel tíz másodpercig ment fel, így Kiss nagy fölénnyel aratott győzelmet a hungaroringi első versenyen. A magyar pilóta mögött Lenz és Hahn ért célba, Kiss az újabb győzelmével 13 pontra növelte előnyét a bajnoki tabella élén Lenzcel szemben.

Folytatás 19 órakor a második versennyel!

„Egy ilyen domináns győzelemnél jó látni azt, hogy a munkának, amit belefektet a csapat és a fejlesztéseknek, amikkel egész télen küzdöttünk a műhelyben, megvan a gyümölcse – nyilatkozta Kiss a futamot követően. – Pláne akkor, amikor ilyen időmérőket és futamokat tudunk teljesíteni, és ennyivel a mezőny előtt vagyunk. Ez nekem és a csapatnak is nagyon jó érzés.”

„Fenomenális a magyar közönség, nagyon szeretek itthon versenyezni. Nagyon sokan itt vannak megint, láttam, hogy az első kanyarban is tele voltak a lelátók a verseny alatt. Nagyon jó érzés ilyenkor kiszállni az autóból egy győzelem után. Nagyon hálás vagyok a rajongóknak, hogy kijöttek, és ennyien szurkolnak nekünk” – tette hozzá a magyar pilóta.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.