Kamion Eb: Kiss újabb győzelmet aratott, már 68 ponttal vezet

Vágólapra másolva!
2022.09.11. 18:46
null
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert újabb győzelmet tett hozzá egyébként is elképesztő idei statisztikájához a kamion Európa-bajnokság zolderi hétvégéjén, és már 68 ponttal vezetett az összetett pontversenyben.

 

Szezonbeli 12. győzelmét aratta Kiss Norbert vasárnap a zolderi harmadik futamon, így az idén jól bevált forgatókönyv szerint rajt-cél sikerre váltotta az újabb első rajtkockát. Az újabb húsz pont azt jelentette, hogy a háromszoros Európa-bajnok magyar pilóta tovább növelte előnyét az összetett pontversenyben.

„Az első kanyar trükkös volt, túlságosan rámentem a kerékvetőre, ami kicsit megdobta a kamiont, úgyhogy össze kellett szednem – mondta Kiss. – Próbáltam nem kitolni a pályáról Jochent (Hahn), de attól kezdve már minden jól alakult, remek volt a versenytempónk, és megszereztük a győzelmet. Ez nemcsak az én érdemem, hanem a csapaté is, amely versenyről versenyre elképesztő munkát végez.”

Kiss tehát kárpótolta magát a szombati napért, amikor győzelem nélküli napot zárt – igaz, két második helye így is értékes pontokat hozott.

A fordított rajtrácsos viadalon az volt a terve, hogy szombathoz hasonlóan megpróbál felzárkózni, ám végül a technika közbeszólt: bal hátsó, külső defektet kapott, így a kilencedik helyen ért célba. Összességében azonban így sem lehet oka a panaszra, hiszen 68 ponttal vezeti a bajnokságot.

Fotó: Kiss Norbi Média
Fotó: Kiss Norbi Média

„Hátravan két forduló, amely során még százharminc pontot lehet gyűjteni, úgyhogy abszolút nem dőlhetünk hátra, de én egyébként sem vagyok az a típus, aki elengedi magát. Szeretek versenyezni, szeretem tövig nyomni a gázpedált és az utolsó méterekig a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Ezt fogom tenni az előttünk álló két hétvégén is” – tette hozzá Kiss.

A fenti nyilatkozat tökéletesen példázza a magyar pilóta versenyzői mentalitását, ugyanakkor nem túl bonyolult a matek: Kissnek nem is kell növelnie az előnyét Le Mans-ban, ha „csak” a mostanit megtartja, akkor már két hét múlva ünnepelheti negyedik Európa-bajnoki címét.

GYORSASÁGI KAMION EB, 6. FUTAM, ZOLDER

3. futam: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:45.597, 2. J. Hahn (német, Iveco) 5.893 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 7.317 mp h.
4. futam:
1. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 24:09.809, 2. J. Hahn 0.813 mp h., 3. Halm (német, Iveco) 5.491 mp h., ...9. Kiss 21.194 mp h.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 303 pont, 2. Hahn 235, 3. Lenz 223

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik