H. Á. 2021.06.14 11:18 Frissítve: 2021.06.16 19:24

IndyCar: a „tűzálló” Grosjeant várják a francia tűzoltók

Az elmúlt hétvégén rendezték a detroiti utcai pályán az IndyCar idei bajnoki kiírásának második dupla futamát, amelynek első versenyén Felix Rosenqvist szenvedett nagy balesetet, a másodikon pedig Romain Grosjean fékjeinek túlmelegedése okozott a francia pilóta számára sajátos pillanatokat.

 

Grosjean maga kezdte meg a tűzoltást (Forrás: youtube.com)

A szombati első futamon a McLaren svéd versenyzőjének, Felix Rosenqvist csúnya balesete borzolta a kedélyeket: a 29 éves pilóta egy gyors kanyarban vágódott a gumifalba, és szenvedett a becsapódás következtében óriási lassulást. Az első gyanú szerint beragadt a gázpedálja, ám ezt később csapata cáfolta. Az orvosi vizsgálatokra kórházba szállított Rosenqvistet megfigyelésre bent tartották éjszakára, ezért a vasárnapi futamon nem vehetett részt, de már elhagyhatta a kórházat.

Vasárnap aztán újabb eset miatt figyelt fel a versenyre a nagyvilág. A tavalyi Formula–1-es Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesetében súlyos égési sérüléseket szenvedő Romain Grosjean versenyautójának a fékje kapott lángra a második futam vége előtt 11 körrel. Miután a francia az autójából kimászott és nem talált segítőket, némi „travoltázás” után szerzett egy poroltót és maga kezdte meg a lángok oltását, míg végül a megérkező beavatkozók átvették tőle a feladatot.

Az eset mellett Grosjean sem ment el szó nélkül, viccel ütötte el a történteket: „Itt a detroiti tűzoltóság!” – posztolta Instagram oldalán. Több sem kellett a francia tűzoltóságnak, amely hivatalos Twitter-csatornáján jelezte, szívesen fogadják a francia versenyzőt, ha önkéntes tűzoltóként szeretne dolgozni a jövőben.

„Minden szükséges képességed megvan a feladathoz, ráadásul még tűzálló is vagy!” – írták a francia lánglovagok.


 

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.