Formula–E: Porsche-pole a mexikóvárosi időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 20:03
null
Pascal Wehrlein mindenkinél gyorsabb volt a mexikóvárosi időmérőn (Fotó: AFP)
Pascal Wehrlein szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E mexikóvárosi időmérőjén. A német versenyző mellől Edoardo Mortara, a harmadik rajtpozícióból André Lotterer vághat neki az idény harmadik futamának.

 

Két héttel az első, dupla fordulós versenyhétvége után Mexikóban folytatódik a Formula–E 2022-es idénye. A Formula–1-es versenynaptárban is évek óta szereplő mexikóvárosi versenypályán két szabadedzést rendeztek, mielőtt élesben csapott volna össze a mezőny.

Az első gyakorlást André Lotterer zárta az élen Sébastien Buemi és Pascal Wehrlein előtt. A Porsche a második tréningen is gyors volt, ám Lotterer ezúttal csak a második helyen végzett António Félix da Costa mögött. A harmadik Jean-Éric Vergne lett, a címvédő Nyck de Vries csupán a 20. pozícióban zárt.

Ezután következett az időmérő, amelyen természetesen ezúttal is két részre osztották a mezőnyt. Az A-csoportból végül Lotterer, Vergne, illetve Edoardo Mortara és Stoffel Vandoorne jutott tovább, míg a B-csoportból Pascal Wehrlein, António Félix da Costa, Robin Frijns és Nyck de Vries harcolta ki a részvételét a negyeddöntőben.


Elsőként De Vries és Lotterer összecsapása következett, ami az utóbbi győzelmével ért véget. Ezután Frijns mérkőzött meg Mortarával, ami a svájci versenyző továbbjutását hozta. A negyeddöntő következő megmérettetése során a DS Techettah versenyzői következtek, akik közül Vergne autózta a gyorsabb kört. Utolsóként már csak Wehrlein és Vandoorne volt hátra, hogy eldőljön, ki lesz az elődöntők utolsó résztvevője.

Végül Wehrlein jutott tovább, aki Vergne-nel csaphatott össze, a másik ágon Mortara és Lotterer mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Az utolsó körben Wehrlein és Mortara szállhatott harcba a super pole-ért, amita Porsche német versenyzője szerzett meg. Mellőle értelemszerűen Mortara, a második sorból Lotterer és Vergne indulhat a szezon harmadik versenyén.


Folytatás magyar idő szerint 23 órakor a versennyel!

FORMULA–E
MEXIKÓ, IDŐMÉRŐ

1. Pascal Wehrlein (német, Porsche)
2. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
3. André Lotterer (német, Porsche)
4. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)
5. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik