Formula–E: a McLaren újonca rajtolhat az élről a rijádi második futamon

Vágólapra másolva!
2023.01.28. 15:13
null
Jake Hughes rajtolhat a pole-ból a rijádi második futamon (Fotó: DPPI)
Jake Hughes szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E rijádi versenyhétvégéjének szombati időmérőjén. A McLaren versenyzője mellől Mitch Evans, a második sorból René Rast és Sébastien Buemi várhatja a piros lámpák kialvását az idény harmadik futamán.

 

A harmadik szabadedzéssel vette kezdetét az idény harmadik fordulója Rijádban – a leggyorsabbnak Mitch Evans bizonyult az utolsó gyakorlási lehetőségen. Az új-zélandi pilóta mögött Dan Ticktum és Jean-Éric Vergne zárta a még nappali fényben rendezett tréninget, amelyen a mezőny szinte egésze egy másodpercen belül volt Evanshöz képest.

Az időmérő továbbra sem a futamon a versenyzőkre váró villanyfényes körülmények között vette kezdetét, az A-csoportból végül Jake Hughes, Sébestien Buemi, Stoffel Vandoorne és Jake Dennis jutott tovább a negyeddöntőkbe. A B-csoportból ez Mitch Evansnek, René Rastnak, Pascal Wehrleinnak és Edoardo Mortarának sikerült.

A negyeddöntők első összecsapása Vandoorne és Buemi között utóbbi továbbjutását hozta. Dennis és Hughes közül a brit pilóta harcolta ki helyét a következő körben, míg Rast Wehrleint búcsúztatta a negyeddöntőben. Utolsóként Mortara és Evans csapott össze, közülük az új-zélandi pilóta egészítette ki az elődöntő mezőnyét.

A döntőbe jutásért Buemi Hugheszal, Rast pedig Evansszel csapott össze. A pole pozícióért végül Hughes és Evans szállhatott harcba, a rajtelsőség a McLaren újonc versenyzőjévé lett a szezon harmadik futamán. Evans a második helyről várhatja a piros lámpák kialvását, a második rajtsorból Rast és Buemi vághat neki a villanyfényes futamnak Rijádban.

Folytatás 18 órakor a versennyel!

FORMULA–E
RIJÁD, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Jake Hughes (brit, McLaren)
2. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
3. René Rast (német, McLaren)
4. Sébastien Buemi (svájci, Envision)
5. Pascal Wehrlein (német, Porsche)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik