F3: újonc a pole-ban, Tóth a 29. lett a bahreini időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.18. 15:19
null
Franco Colapinto indulhat az élről az F3-as idénynyitó főfutamán (Fotó: Twitter/Formula–3)
Újonc csapat újonc versenyzője nyerte meg a Formula–3 bahreini idénynyitójának időmérőjét. A leggyorsabb Franco Colapinto mellől Roman Stanek, a harmadik rajtpozícióból a sorozatban szintén ezen a hétvégén debütáló Kush Maini várhatja a piros lámpák kialvását a főfutamon. Tóth László a 29. helyről indulhat mindkét versenyen.

 

A Formula–1 mellett annak betétsorozataiban is elkezdődött a 2022-es idény Bahreinben. A Formula–3-as mezőnynek ráadásul idén is van magyar tagja – Tóth László a második szezonját kezdheti meg a sorozatban. A 21 éves versenyző tavaly a Campos-istálló színeiben debütálhatott az F3-ban, az új szezonra azonban csapatot váltott, s 2022-ben a Charouz Racing System versenyzőjeként mérettetheti meg magát.

A péntek délelőtti szabadedzésen Roman Stanek volt a leggyorsabb. A második helyen Arthur Leclerc zárt, a harmadik pozícióban az egyik újonc, Grégoire Saucy végzett. Tóth a 22. lett a 30 fős mezőnyben.

A két F1-es szabadedzés között rendezték meg az F3-as időmérőt, amelynek első gyors körei után is Stanek állt az élen, majd Saucy vette át a vezetést. A továbbra is a leggyorsabb újoncnak számító svájci pilótát sokáig nem sikerült letaszítani az első helyről – félidőnél aztán Alekszander Szmoljar ugrott az élre.

Az utolsó percekben sokan szerettek volna javítani, így igen forgalmas lett a pálya. Végül a pole pozíciót Franco Colapinto hódította el pályafutása legelső F3-as időmérőjén. Az argentin versenyző mellől Stanek, a második rajtsorból Kush Maini és Saucy várhatja a startot a főfutamon.

Zak O'Sullivan a 12. helyen zárta a kvalifikációt, aminek értelmében ő indulhat az élről a fordított rajtrácsos sprintversenyen, amelyet szombaton 10.45-től rendeznek.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik