F3: Hauger újabb lépést tett a bajnoki cím felé, Tóth a 25. Zandvoortban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 11:33
null
Nagy előnnyel áll az utolsó forduló előtt Dennis Hauger az összetettben (Fotó: DPPI)
Szezonbéli negyedik győzelmét aratta Dennis Hauger a Formula–3 hollandiai versenyhétvégéjének főfutamán. A norvég versenyző mögött Clément Novalak és Alekszandr Szmoljar ért célba, Tóth László a 25. lett az utolsó versenyen Hollandiában. Újabb diadalával Hauger tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

 

A pénteki időmérőn Dennis Hauger szerezte meg a pole pozíciót. A bajnokságot vezető norvég mellől David Schumacher, a második rajtsorból a második sprintfutam győztese, Victor Martins, illetve Jack Doohan vághatott neki a zandvoorti utolsó versenynek. Tóth László a 26. helyre parkolhatta le az autóját a rajtrácson.

A rajtnál nem változott az első három sorrendje, Doohant azonban először Clément Novalak előzte meg, majd Jak Crawford lökte meg hátulról, így két helyet is veszített az első körben. Tóth a 29. pozícióba esett vissza a startot követően. Bár Schumacher az első körökben próbálta támadni az élen álló Dennist, a norvég visszaverte a támadásokat, és hamar elkezdett kiautózni egy nagyobb előnyt a többiekkel szemben.

Az ötödik körben Martins elkezdte támadni Schumachert a második helyért, ám a német versenyző hosszú körökön keresztül meg tudta védeni a pozícióját. Martinsnek ráadásul egy idő után a visszapillantóját is figyelnie kellett, hiszen egy nagyobb boly alakult ki mögöttük. A tizedik körre Hauger előnye már több mint két másodperc volt az élen.

A 18. körben Matteo Nannini és Juan Manuel Correa csatája ért véget az egyes kanyar kavicságyában, ám mindkét versenyző vissza tudott térni a pályára. Az esetet alaposabban megnézték a sportfelügyelők, és Correára tíz másodperces időbüntetést róttak ki.

A 22. körben Martins újabb előzési kísérlete Schumacher ellen csúnyán végződött a német számára. Martins bevetődött a belső íven, aztán ráhúzta a kormányt Schumacherre a hármas kanyarban. A két autó kissé összeért, s bár Martins tovább tudott menni, Schumacher azonnal kiesett. Correához hasonlóan a francia versenyző is kapott plusz tíz másodpercet a sportfelügyelőktől, és egy körre virtuális biztonsági autós korlátozás lépett érvénybe.


Az utolsó körre ismét elengedték a mezőnyt, de változás már nem történt a legfontosabb pozícióknál. Hauger megnyerte a főfutamot Zandvoortban, a dobogóra még Novalak és Alekszandr Szmoljar állhatott fel. Tóth a 25. helyen ért célba a hollandiai utolsó futamán.

Folytatás szeptember 24–26-án Szocsiban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik