B. Ö. B. 2022.07.02 11:42 Frissítve: 2022.07.02 11:47

F3: Hadjar nyert, Tóthot a csapattársa lökte ki a sprintfutamon

Isack Hadjar aratott győzelmet a Formula–3 silverstone-i versenyhétvégéjének sprintfutamán. A francia versenyző mögött Victor Martins ért célba, harmadikként a pole pozícióból rajtoló Reece Ushijima látta meg a kockás zászlót. Tóth László nem tudta befejezni a szombati viadalt, miután összeütközött a csapattársával.

Tóth László nem tudta befejezni a sprintfutamot Silverstone-ban (Fotó: Twitter/Formula 3)

 

Reece Ushijima zárta a 12. pozícióban a pénteki időmérőt Silverstone-ban, így a brit pilóta várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a sprintfutamon. Ushijima mellől a bajnoki éllovas, Victor Martins, a második sorból Kush Maini és Isack Hadjar parkolhatta le az autóját a rajtrácson. Tóth László a 29. helyről vághatott neki a nyitó versenynek.

A mezőny egyébként a megszokott egy helyett két felvezető kört tett meg, hiszen a startot rövid időre el kellett halasztani, miután Brad Benavides autójával gond adódott a rajtrácson. Amikor végre elrajtolhatott a futam, Martins átvette a vezetést, Ushijima azonban szorosan a francia pilóta mögött maradt.

Az ötödik körben Hadjar megelőzte Mainit, s feljött a harmadik pozícióba, míg Ushijima nem engedte Martins-t maga elől, s támadni kezdte a franciát. Kettejükre ráadásul hamar felzárkózott Hadjar is, aki a kilencedik körben meg is előzte Ushijimát.

A következő körben azonban a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Zdenek Chovanec kilökte Tóthot. Kettejük közül a magyar versenyző tovább tudott menni a pályán, ám a kör végén behajtott a bokszutcába, s feladta a futamot, ami három, a safety car mögött töltött kör után folytatódhatott.

Az újraindításkor Martins maradt az élen, ám nem szakadt le Hadjar sem, aki az utolsó előtti körben maga mögé utasította a franciát, s átvette a vezetést. Az előzése végül győzelmet ért Hadjar számára, a dobogóra még Martins és Ushijima állhatott fel a silverstone-i sprintverseny végén.

Folytatás vasárnap 9.35-kor a főfutammal! 

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)