F3: Hadjar nyert, Tóthot a csapattársa lökte ki a sprintfutamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 11:42
null
Tóth László nem tudta befejezni a sprintfutamot Silverstone-ban (Fotó: Twitter/Formula 3)
Isack Hadjar aratott győzelmet a Formula–3 silverstone-i versenyhétvégéjének sprintfutamán. A francia versenyző mögött Victor Martins ért célba, harmadikként a pole pozícióból rajtoló Reece Ushijima látta meg a kockás zászlót. Tóth László nem tudta befejezni a szombati viadalt, miután összeütközött a csapattársával.

 

Reece Ushijima zárta a 12. pozícióban a pénteki időmérőt Silverstone-ban, így a brit pilóta várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a sprintfutamon. Ushijima mellől a bajnoki éllovas, Victor Martins, a második sorból Kush Maini és Isack Hadjar parkolhatta le az autóját a rajtrácson. Tóth László a 29. helyről vághatott neki a nyitó versenynek.

A mezőny egyébként a megszokott egy helyett két felvezető kört tett meg, hiszen a startot rövid időre el kellett halasztani, miután Brad Benavides autójával gond adódott a rajtrácson. Amikor végre elrajtolhatott a futam, Martins átvette a vezetést, Ushijima azonban szorosan a francia pilóta mögött maradt.

Az ötödik körben Hadjar megelőzte Mainit, s feljött a harmadik pozícióba, míg Ushijima nem engedte Martins-t maga elől, s támadni kezdte a franciát. Kettejükre ráadásul hamar felzárkózott Hadjar is, aki a kilencedik körben meg is előzte Ushijimát.

A következő körben azonban a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Zdenek Chovanec kilökte Tóthot. Kettejük közül a magyar versenyző tovább tudott menni a pályán, ám a kör végén behajtott a bokszutcába, s feladta a futamot, ami három, a safety car mögött töltött kör után folytatódhatott.

Az újraindításkor Martins maradt az élen, ám nem szakadt le Hadjar sem, aki az utolsó előtti körben maga mögé utasította a franciát, s átvette a vezetést. Az előzése végül győzelmet ért Hadjar számára, a dobogóra még Martins és Ushijima állhatott fel a silverstone-i sprintverseny végén.

Folytatás vasárnap 9.35-kor a főfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik