K. T. I. 2020.09.27 11:16 Frissítve: 2020.09.27 12:14

F2: óriási baleset, hét kör után leintették a sprintfutamot – videó

Hatalmas balesettel már a 7. körben véget ért a Formula–2 második versenye Oroszországban. Az 5. helyért csatázó Luca Ghiotto és Jack Aitken ütközése után előbbi autója csaknem teljesen kiégett, a pályaszéli védőfal pedig olyan súlyosan megsérült, hogy az F1-es futamig nem lehetett volna helyrehozni, majd befejezni a sprintversenyt. A balesetben érintett mindkét pilóta a saját lábán szállt ki az autójából.

Luca Ghiotto autója az ütközés után a védőfal elemei közé szorult és kigyulladt – az oltás és a mentés után ennyi maradt belőle (Fotó: Getty Images)

A futamot a kínai Zsu Guan-ju nyerte így, megelőzve az orosz Nyikita Mazepint és a versenyt a nyolcadik helyről kezdő, ismét remekül rajtoló, az összetettben élen álló Mick Schumahert.

A résztáv miatt csupán a szokásos pontok felét osztják ki a második futamon elért helyezésekért – a német pilóta viszont így is növelni tudta előnyét, a táblázaton közvetlenül mögötte álló Callum Ilott ugyanis csak a 7. helyen állt a leintés megelőző – így a végeredményt adó – körben.

„Remekül sikerült az első körünk, utána az volt a cél, hogy a lehető legjobban menedzseljem a gumikat. Remélem, hogy mindenki rendben van – most ez a legfontosabb mindannyiunknak” – idézte az F2 hivatalos Twitter-csatornája a kalamajkából ismét jól kikeveredő Schumachert.

A versenyt először piros zászlóval szakították meg, majd bő 15 perces várakozást követően, miután a beavatkozószemélyzet és a versenyirányítás egyeztetett, le is fújták a folytatást. Nem sokkal később az F2 Twitter-csatornája a balesetről, majd az érintett pilótákról is posztokat közölt, a felvételek alapján egyiküknek sem lett nagy baja – nem úgy az autóiknak.


2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.