B. Ö. B. 2022.07.30 18:50 Frissítve: 2022.07.30 20:01

F2: Doohan nyerte meg a sprintfutamot a Hungaroringen

Jack Doohan aratott győzelmet a Formula–2 magyarországi versenyhétvégéjének sprintfutamán. Az ausztrál versenyző mögött Jüri Vips ért célba, harmadikként Enzo Fittipaldit intette le a kockás zászló a Hungaroringen.

Jack Doohan rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen (Fotó: DPPI)

 

Jack Doohan vághatott neki a pole pozícióból a Formula–2-es sprintfutamnak a Hungaroringen. Az ausztrál versenyző mellől Enzo Fittipaldi, a második sorból Dennis Hauger és Frederik Vesti várhatta a piros lámpák kialvását a teljesen száraz pályán.

Doohannek sikerült megtartania az első helyet a startnál, ám mögötte nagy helyezkedés alakult ki, amiből Jüri Vips jött ki jól, az észt versenyző felzárkózott a második helyre. Haugert Logan Sargeant lökte meg hátulról – az ütközés mindkettejük futamának a végén jelentette, ráadásul a pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

A safety car a negyedik kör elején állt ki a mezőny elől, Doohant az újraindításkor sem sikerült letaszítani az élről, sőt lassacskán kiautózott némi előnyt Vipsszel szemben, akinek a későbbiekben inkább már az őt követő Fittipaldira kellett figyelnie.

Kettejük mögött is kialakult egy izgalmas csata Felipe Drugovich és Vesti között, ám mivel a Hungaroring nem arról híres, hogy könnyű lenne rajta előzni, valódi előzési kísérletet a verseny ezen szakaszában nem láthattunk a mezőny elején. Kicsivel hátrébb azonban Jehan Daruvala és Marcus Armstrong nagy csatát vívott a hatodik pozícióért – a két autó össze is ért, ám helycsere nem történt.

Daruvalát később tíz másodperces időbüntetéssel sújtották a túl kemény manőverért. Az utolsó körökben Doohan előnye az élen már közel három másodperc volt, s az ausztrált versenyzőt nem is sikerült elkapni a futam hajrájában. Doohan mellé még Vips és Fittipaldi állhatott fel a dobogóra.

Folytatás vasárnap 11.35-kor a főfutammal!

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)