DTM: „Di Resta tisztán előzött meg” – nyilatkozatok a Hungaroringről

Vágólapra másolva!
2018.06.02. 15:55
null
Paul di Resta (elöl) elégedett volt, Lucas Auer nem vár sokat a holnaptól (Fotó: Dömötör Csaba)
Paul di Resta és a Mercedes kettős sikerével ért véget a német túraautó-bajnokság (DTM) szombati versenye. A skót elégedett volt az autójával, így vasárnap is hasonlóan erős teljesítményt vár maguktól, míg a második helyezett Lucas Auer inkább nem gondol bele, hogy mi jöhet holnap. Íme, a legfrissebb nyilatkozatok a Hungaroringről!

 

A 2017-es szombati verseny után a 2018-as nyitó futamon sem talált legyőzőre Paul di Resta, aki így ismét feltudott állni a hungaroringi dobogó legfelső fokára. A Mercedes ráadásul kettős sikert aratott, így nem meglepő módon elégedetten nyilatkozott a mai napról a 2010-es DTM-bajnok is.

„Az autóm jól ment tegnap, és az időmérőn sikerült összerakni egy igazán jó kört – emlékezett vissza a pole-ból induló Di Resta. – A cél a csapat részéréről az volt, hogy ketten is a dobogón végezzünk, és ezt végül sikerült elérnünk. A hétvége ötven százalékán már túl vagyunk, és ezzel az autóval holnap is erősek lehetünk, amikor a körülmények hasonlóak lesznek.”

A második helyen célba érő Lucas Auer már a rajtnál el tudott menni Nico Müller mellett, ám ekkor még mindössze egy kanyar erejéig tudhatta magáénak a második pozíciót. Az előrelépését végül csapata stratégiájának köszönheti, ugyanis az élmezőnyből elsőként, már a 6. körben kihívták kerékcserére. Bár akár a futamot is megnyerhette volna, Di Resta végül vissza tudta tőle venni a vezető helyet.

„Jó versenyem volt, a rajtnál az egyes kanyarban meg tudtam előzni Nicót, a kettesben viszont elment mellettem és visszavette a pozíciót. Korán hajtottuk végre a kerékcserét, de nagyon jól sikerült – mondta, majd kitért arra is, hogy szándékosan engedte-e el Di Restát – Nem, tiszta előzés volt a részéről. A holnapi naptól egyelőre nem várok sokat, ám ez a DTM, itt így a legjobb.”

Nico Müller a második helyről indult, azonban végül meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával. A futam végén ráadásul René Rast ellen is hosszabb ideig védekezni kényszerült, de elmondása szerint az Audi nem szólt bele ebbe a csatába, így sikeres védekezésének köszönheti, hogy meg tudta tartani a pozícióját. A verseny elején viszont nem örült a néhány csepp esőnek – bár csapatával készültek arra is, ha az időjárás megnehezíti a dolgukat.

„Egyértelmű, hogy nem voltunk elégedettek az első két hétvégén mutatott teljesítményünkkel, az előrelépéssel viszont mostanra azok lehetünk – vélekedett a svájci. – A második etapom hosszúra sikerült, a kerékcsere után sokáig kellett még mennem és szenvedtem kicsit a gumik miatt. A verseny előtti információink alapján számítottunk arra, hogy a végén érkezhet az eső, és úgy alakítottuk a stratégiánkat, hogy nyitva hagyjuk annak lehetőségét, ha fel kell tenni az esőgumikat. Kicsit megijedtem, mikor a futam elején megláttam az esőcseppeket, de végül nem lett semmi a dologból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik