TÓTH ANITA (Dzsidda) 2021.01.15 17:40 Frissítve: 2021.01.15 18:28

Dakar: „Nekem ez volt az első, és nagyon nehéznek tűnt”

A Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió eseménydús Dakaron van túl, és az utolsó napjukból sem hiányzott a kaland – bár azt szívük szerint azért inkább kihagyták volna.

A Fazekas Károly (jobbra), Horn Albert (balra), Csákány Péter (középen) trió eseménydús Dakaron van túl

 

Ugye, a kormánymű meghibásodása miatt a trió kénytelen volt feladni a maratoni szakasz második napját, de az experience kategóriában folytatta: tapasztalatszerzés céljából. A napi eredménylistában benne voltak Fazekasék, de az összetettben nem értékelték őket.

„Az utolsó, rövid szakaszról is sötétedés után értünk ki, mert technikai gondunk akadt: két henger nem ment az autóban, így bent ragadtunk a dűnékben – mondta Fazekas Károly. – A vizünk is elfolyt, a többiek sem tudtak segíteni, úgyhogy nem volt más hátra, összetákoltuk annyira a kamiont, hogy ki tudjunk vele jönni az aszfaltútra. Nem tudom, hogy milyen a többi Dakar, mert nekem ez az első, de ez nagyon nehéznek tűnt, főleg, amikor elkezdtek egymásra rakódni a problémák…”

A kamionos kategóriában egyébként a Kamaz a 18. győzelmét aratta – Dmitrij Szotnyikov is feliratkozott a bajnokok listájára.

„Pályafutásom legjobb versenye volt, sok-sok év munkája fizetődött ki most, és elmondhatjuk, hogy egy nagyon nehéz Dakart nyertünk meg. Csapatmunka volt, és örülök, hogy mi folytattuk a Kamaz-győzelmek tradícióját, hiszen ez a legjobb kamion a világon” – mondta Szotnyikov.

AZ UTOLSÓ SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.