Kick-boksz vk: ötven országból 2700-an versenyeznek Budapesten

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 13:22
Fotó: Kovács Péter
Az év legjelentősebb kick-boksz-világkupaversenyét rendezik péntektől vasárnapig Budapesten, amelyen öt kontinens 50 országából 2700 versenyző indul majd hét különböző szakágban a BOK- és a Körcsarnokban – hangzott el a Magyar Kick-bokszszövetség keddi sajtótájékoztatóján.

„A 29. Magyar Kick-boksz Világkupa az utóbbi években a világ legjelentősebb világkupaversenyévé nőtte ki magát – mondta el a hétvégi rendezvénnyel kapcsolatban Galambos Péter elnök –, s külön öröm a számunkra, hogy a magyar versenyzők az egyik legsikeresebbek ebben a sportágban.”

Maga a kick-boksz már ott van az olimpiai programba kerülés küszöbén, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is elismerte a nemzetközi szövetséget (WAKO) és az utolsó pillanatig versenyben volt a 2028-as olimpia programjába kerüléséért – emelte ki Király István alelnök, az európai szövetség elnöke. 

Versenyzőink képviseletében a Világjátékokon aranyérmes Busa Andrea és az Európai Játékokon aranyérmes Bálint Martin – mindketten a világranglista vezetői – vett részt a sajtótájékoztatón. Előbbi számára – aki már 24 éve versenyez – egyértelműen a címének megvédése lesz a célja, míg utóbbi három szakágban is indul, s mindháromban aranyérmet akar szerezni. „Nagyon örülök, hogy hazai pályán versenyezhetek, de igazából ez nem befolyásolja különösebben a mérkőzéseimet, mert a küzdőtér és az ellenfelek is ugyanazok lesznek, mint bármelyik másik versenyen és ugyanúgy le kell győzni őket” – tette hozzá Bálint Martin.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik