Asztalitenisz: Póta Georgina már csak a bronzmeccsen szerezheti meg a kvótát

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 17:16
Póta Georgina az esti programban harmadszor is ki-ki meccset játszik Párizsért (Fotó: ETTU)
A szarajevói egyéni európai olimpiai selejtező záró napján Póta Georgina a második egyenes kieséses tábla elődöntőjében 4:1-re kikapott a portugál-kínai Jieni Shaótól, az esti bronzmeccsen, az ukrán Margarita Peszocka ellen azonban még kiharcolhatja az olimpiai részvételt.

 

Két rutinos játékos, a 39 éves Póta Georgina és a 30 esztendős portugál-kínai Jieni Shao állt az asztal két oldalán, a szarajevói európai olimpiai selejtező második egyenes kieséses táblájának elődöntőjében, a párharc tétje a párizsi kvóta megszerzése volt. Mindketten megéltek már sok nagy csatát, az olimpiai kvalifikáció azonban mindig kicsit más, hiszen itt csak négyévente visszatérő lehetőségről van szó. Mindketten jártak már olimpián – Póta négyszer is –, így pontosan tudják, miért küzdöttek, ennek megfelelően kezdődött az összecsapás: az első játszma végén Póta csak a negyedik szettlabdáját tudta értékesíteni, de végül meglett, s abban a pillanatban ez volt a legfontosabb. A folytatás azonban már egyértelműen a balkezes portugálé volt fokozatosan átvette az irányítást, s a következő négy játszmát megnyerve megszerezte az olimpiai kvótát.

Az első szett után sajnos nem igazán sikerült fogást találni az ellenfélen” – mondta a nők szövetségi kapitánya, Pink Márk.

Póta – ilyet is ritkán mondhat el egy asztaliteniszező – ugyanazon a versenyen a második elődöntőjét is elveszítette: az első egyenes kiesése táblán a brit Anna Hursey, most pedig Jieni Shao volt jobb nála ezen a ponton, így másodszor bukott el a Párizs előtti utolsó akadályon. Ám ezzel még nem zárult be az összes kapu, Szudi Ádámhoz hasonlóan az esti programban még asztalhoz áll, s a másik elődöntő vesztesével, az ukrán Margarita Peszockával játszik a Szarajevóban kiosztható utolsó párizsi kvótáért.

ASZTALITENISZ
EGYÉNI EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, SZARAJEVÓ
Nők. 2. tábla. Elődöntő
Shao (portugál)–Póta Georgina 4:1 (–11, 5, 7, 4, 5)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik