Sportmédia: 75 százalékos elvonás, több száz fős leépítés, megszűnik a Deutsche Welle sportszerkesztősége

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 19:54
Fotó: deutschlandfunk.de
A Deutsche Welle hosszú éveken át kapott anyagi támogatást a német kormánytól, Peter Limbourg igazgató most viszont megszorításokat jelentett be – információink szerint óriási bajban a német közszolgálati médium sportszerkesztősége.

 

Óriási bajban a berlini és bonni központú Deutsche Welle, amely világszerte 32 nyelven gyárt tartalmat. A német kormány az utóbbi években egyre nagyobb összegeket adott a külföldieknek szóló közszolgálati médiumnak, tavaly például 400 millió eurót – ehhez képest 2014-ben alig 280 millió euróval gazdálkodhatott. Tavaly a költségvetése csak kis mértékben nőtt az előző évekhez képest, s még kérdéses, mekkora lesz 2024-ben – olvasható a Deutschlandfunk oldalán.

A Deutsche Welle igazgatója, Peter Limbourg most megszorító intézkedéseket jelentett be: 100 főállású dolgozónak akarja a bérét csökkenteni, emellett technológiai és infrastrukturális megszorítások is várhatók.

„A most bevezetett intézkedéseket elővigyázatosságból kell megtenni, hogy ellensúlyozzuk a 2024-re várható alulfinanszírozást” – mondta Limbourg. A hírek szerint a csatornának 40 millió eurós többletköltséggel kell szembenéznie.

A DW sportköltségvetése várhatóan 75 százalékkal csökken a következő években – a megszorítások elsősorban a szabadúszókat érintik, összesen 200-300 főről van szó. A Nemzeti Sport információi szerint a sportszerkesztőség gyakorlatilag megszűnik, a sporttal kapcsolatos témákat a híradós csapat dolgozza majd fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik