Asztalitenisz: Póta Georgina öt meccslabdát hárítva jutott tovább Havirovban

Vágólapra másolva!
2024.04.15. 19:45
Póta Georginának vert helyzetből sikerült fordítania francia ellenfelével szemben (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat havirovi állomásának főtábláján Póta Georgina bravúros teljesítménnyel jutott be a nyolcaddöntőbe, a Lakatos Tamás, Szudi Ádám párosunk pedig szingapúri kettőssel szembeni sikerrel már a negyeddöntős. A mieink közül hétfőn csak Szudi Ádám búcsúzott, a főtábla első fordulójában szerzett szép győzelem után a második körben papírforma-vereséget szenvedett.

Három magyar egység várta a főtáblás küzdelmek hétfői rajtját a WTT-sorozat havirovi feeder versenyén. A vasárnapi selejtezőből két szép győzelemmel továbbjutó Szudi Ádám (világranglista-219.) a lengyel Jakub Dyjas (110.) ellen kezdett, s egy játszmányi megingástól eltekintve végig a kezében tartotta az irányítást. A nyolcaddöntőbe jutásért már top 100-as ellenfél következett, az indiai Manav Vikash Thakkar (61.) jelenlegi helyezése eddigi pályafutása csúcsa, amit azt jelzi, hogy remek formában van. A magyar bajnoki címvédőtől bravúr kellett volna, ám ez ezúttal elmaradt, az indiai három szoros játszmában megnyerte az összecsapást.

A 11. helyen kiemelt 39 esztendős Póta Georgina (69.) a főtábla első fordulójában erőnyerő volt, „cserébe” a 16 közé jutásért a francia Audrey Zariffal (102.) szemben kifejezetten rázós párharc várt rá. Kétszeres Európa-bajnokunknál 14 évvel fiatalabb Zarif alaposan bekezdett, az első két etapot simán megnyerte, de mielőtt még hátradőlhetett volna Póta minden rutinját elővéve szépített. A negyedik játszmában 10:5-nél a franciának öt meccslabdája volt, Póta azonban sorozatban hét labdamenetet megnyerve fordított, majd a harmadikhoz és a negyedikhez hasonlóan az ötödik szettet is 12:10-re megnyerve, 40 perces párharcban kiharcolta a továbbjutást. A keddi folytatásban ázsiai feladat következik, a nyolcaddöntőben az indiai Yashaswini Ghorpade (103.) lesz az ellenfele.

S hogy nem lehetetlen ázsiai vetélytárssal szemben kiharcolni a továbbjutást, azt a Lakatos Tamás, Szudi Ádám párosunk már hétfőn bebizonyította, miután Pótához hasonlóan öt játszmában kiejtette a szingapúri Chew Zhe Yu Clarence, Chua Josh Shao Han kettőst úgy, hogy 2:1-es hátrányból sikerült fordítani. Lakatosék a keddi negyeddöntőben az első helyen kiemelt hongkongi Lam Sziu-hang, Ho Kvan-kit duó ellen állnak asztalhoz.

WTT-SOROZAT, FEEDER, HAVIROV
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért
Szudi Ádám–Dyjas (lengyel) 3:1 (5, 9, –8, 8)
A 16 közé jutásért
Thakkar (indiai)–Szudi 3:0 (9, 8, 9)
Páros. Nyolcaddöntő
Lakatos Tamás, Szudi–Chua, Chew (szingapúri) 3:2 (7, –7, –8, 7, 7)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Zarif (francia) 3:2 (–7, –6, 10, 10, 10)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik