Kékesi Márton és Tóth Zita nyerte a műlesiklást az alpesisí-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2024.03.01. 12:36
Kékesi Márton nyerte a műlesiklást az országos bajnokságon (Fotó: Árvai Károly)
A férfiaknál Kékesi Márton, a nőknél pedig Tóth Zita nyerte a műlesiklást az országos alpesisí-bajnokságon, az ausztriai Grebenzenen.

A magyar szövetség pénteki közleménye szerint a férfiaknál az első futam után Trunk Tamás (Callberg SE) vezetett, de a másodikban egy komolyabb rontása a győzelmébe került. Végül Kékesi Márton (DVTK) lett a bajnok Trunk előtt, a harmadik helyen pedig Úry Bálint (Fullsport SE) végzett.

A nőknél az Európa-kupában pontokat szerző Tóth Zita (Vasas SC) hozta a formáját, és magabiztosan győzött. A tavalyi bajnok Hozmann Szonja (Procelero SE) nemrégiben tért vissza sérülésből, ezért idén kihagyta az ob-t. A dobogó második fokára Majtényi Hanna (Nivelco SE), a harmadikra Szalay Laura (Körte SE) léphetett fel.

Már a csütörtöki műlesiklást is olvadó hóban, nehéz körülmények között rendezték meg, pénteken (ma) pedig az óriás-műlesiklással folytatódott volna a verseny, de a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a sportolók biztonságát és a szakmai szempontokat figyelembe véve a futamokat törölték és áthelyezték jövő szerdára, amikor a magyar nemzetközi síbajnokságra kerül sor Kronplatzon, Olaszországban.

Ekkor hirdetik ki a két eredmény alapján az összetett győzteseket is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik