Bronzérmes a női párbajtőrcsapat a nankingi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 10:49
Balról: Muhari Eszter, Gnám Tamara, Dékány Kinga és Nagy Blanka Nankingban (Fotó: FIE)
Remek siker Ázsiában: a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka összetételű női párbajtőrcsapat bronzérmet szerzett a nankingi világkupaversenyen.

 

Két állítás szokott elhangozni mostanság a magyar női párbajtőrcsapat kapcsán: az egyik az, hogy épül a jövő válogatottja, a másik az, hogy sajnos csapatban nem szerzett kvótát a szakág.

Utóbbi természetesen fájó megállapítás, ám előbbit erősítendő, annál örömtelibb a vasárnapi történet: a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka összeállítású kvartett a harmadik helyen végzett a nankingi világkupa-viadalon.

A csapat már a nyolcaddöntőben nagyot ment, hiszen legyőzte a nála esélyesebbnek tartott észteket (akik amúgy nyertek a tokiói olimpián, s akik egyébként ezzel a vereséggel maradnak le a párizsi játékokról), majd a negyeddöntőben aztán tényleg elkápráztatott mindenkit, merthogy ott meg a franciákat „igázta le” – utóbbiakról csak annyit, hogy a tavalyi világbajnokságon ezüstérmet szereztek. 

Kínában a mieink megfosztották őket az éremszerzéstől. S bár a világbajnok és világranglista egyes olaszoktól kikaptak az elődöntőben, a bronzmeccsen nyerni tudtak, elsősorban Muhari Eszter remek vívásának köszönhetően.

VÍVÁS
VILÁGKUPAVERSENY, NANKING
Párbajtőr. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Észtország 45:41 (Muhari +5, Gnám +5, Dékány–6). Negyeddöntő: Magyarország–Franciaország 45:39 (Muhari +5, Gnám +4, Nagy B.–3). Elődöntő: Olaszország–Magyarország 45:39 (Nagy B. +1, Dékány –1, Muhari –2, Gnám –4). A 3. helyért: Magyarország–Ukrajna 45:38 (Muhari +13, Dékány –1, Gnám –6). Döntő: Olaszország–Kína 43:34. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Kína, 3. Magyarország (Gnám Tamara, Dékány Kinga, Muhari Eszter, Nagy Blanka) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik