Vitorlázás: Érdi Mária az élre állt az ILCA Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.02.22. 18:22
Érdi Mária a harmadik helyről az élre állt (Fotó: Koncz Márton)
Érdi Mária a harmadik helyről az élre állt a vitorlás ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságán.

A tavaly sporttörténelmi világbajnoki címet szerző, biztos olimpiai induló magyar vitorlázó csütörtökön előbb hatodik, majd 11., végül második lett az Eb eredményközlő oldala szerint. A középső helyezése a legrosszabb, így az nem számít bele az összesítésbe. A női olimpiai ILCA 6 osztályban 107 versenyző indult.

A férfiaknál három futamot rendeztek csütörtökön. Vadnai Benjamin a második helyről ugyan négy pozíciót visszacsúszott, de hatodik, tizedik és nyolcadik helyével így is a bő élcsoport tagja. A tizedik helyezése nem számít bele az összesítésbe. Öccse, Vadnai Jonatán csütörtökön kilencedik, negyedik és harmadik lett. Így a korábbi 21. helyezését kiejthette és az 52. pozícióból a 15-ödikre jött fel.

Az Eb-n eldől, hogy a két Vadnai testvér közül ki indul az olimpián. A párizsi kvótát Jonatán szerezte meg a tavalyi összevont vb-n. Az utóbbi két játékokon Benjamin indult, de az elmúlt időben a fiatalabbik testvér mutatott jobb formát, negyedik volt a 2022-es Eb-n, a januári vb-n pedig 77 pontos előnyt gyűjtött bátyjával szemben.

A férfi olimpiai ILCA 7 hajóosztályban 136 vitorlázó indult a pénteken záruló Eb-n.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik