Párizs 2024: 28 év után lesz újra magyar lovas az olimpián

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 15:33
A nemzetközi szövetség megerősítette: Kaizinger Balázs ott lehet a párizsi olimpián (Fotó: Lovasaink útja az olimpiára)
Huszonnyolc év után lesz újra magyar lovas az ötkarikás játékokon, miután a Nemzetközi Lovassport Szövetség (FEI) arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy Kaizinger Balázs a lovastusa regionális rangsora alapján indulási jogot szerzett Magyarországnak a párizsi ötkarikás játékokon – számolt be róla közösségi oldalán a MOB.

Kaizinger Balázs kvótája már korábban biztosnak tűnt, hiszen a 44 éves sportoló – egy litván versenyzővel együtt – a Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országait magában foglaló régió egyéni indulási jogát már a december 31-én zárult ranglistával megszerezte, de az erről szóló hivatalos dokumentumot csak most kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság.

Lovastusában 16 csapat vívta ki a párizsi részvételt, melyek három-három tagja egyéni induló is. A 65 fős mezőny maradék 17 helyét az előző év végén lezárt olimpiai ranglista alapján osztották ki, úgy, hogy mind a hét régió legalább két-két indulási jogot kapjon.

A nyolc éve Németországban dolgozó és versenyző Kaizinger Balázs hosszú magyar sorozatnak vethet véget, hiszen legutóbb 1996-ban, Atlantában volt magyar lovas, akkor a lovastusa egyéni és csapatversenyében öt honfitársunk vett részt.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik