A tekvandós Márton-ikrek nem foglalkoznak a sorsolással

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 10:09
Fotó: UTE TAEKWONDO/Facebook
A tavaly 57 kilóban világbajnoki címet szerzett Márton Luana és testvére, a 62 kilogrammban junior Európa-bajnok Viviana egyáltalán nem foglalkoznak a sorsolással és egymás legnagyobb szurkolói a küzdőtér mellett.

A Márton-ikrek, Luana és Viviana az MTI-nek elmondták, hogy nagyon szeretnek Magyarországra látogatni, mert mindig jó a hangulat, Újpestre szerződésükkel pedig gyakrabban utaznak majd Budapestre edzőikkel, a spanyol Jesús Ramallal és a finn Suvi Mikkonennel.

A Madridban élő és készülő tékvandósok elárulták, hogy szeretnek erősíteni és heti két alkalommal új erőnléti edzővel készülnek a versenyekre, a tréner márciusban elkíséri majd őket a szófiai olimpiai selejtezőre is. A párizsi játékokra úgy szerezhetnek kvótát, ha súlycsoportjukban döntőbe jutnak a bolgár fővárosban.

„Nem nézzük a sorsolásokat és minket nem érdekel, hogy ki van ott, mert nagyon bízunk magunkban. Csak odamegyünk és csináljuk a saját munkánkat, mivel ez a legfontosabb” – nyilatkozott egymás mondatait befejezve Luana és Viviana. Szerintük a sorsolás elemzése ugyanis az edzők dolga, akik ez alapján dolgozzák ki a taktikát.

„Nagyon fontos szerepe van a taktikának, mert ez egy pontozásos sportág és ha őrülten megyünk előre, akkor azt nehéz lepontozni. Mindig taktikusan és szépen kell küzdenünk, de bele kell adni mindent. Vannak olyan pillanatok, amikor nagyon intenzíven kell előre menni és néha azért meg kell őrülnünk, de az elején nagyon oda kell figyelni” – hangsúlyozták a Márton-nővérek.

A 67 kilós Vivianának az állóképesség a fő erőssége, míg az 57 kilóban világbajnok Luana taktikusnak tartja magát és erősnek a rúgásait.

A testvérek mindig ott vannak egymás mérkőzésein, elmondásuk szerint hatalmas erőt ad nekik, ha a meccs közben kipillantanak a nézőtérre és látják a másikat. Emellett próbálják jó tanácsokkal segíteni és motiválni egymást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik