Vitorlázó-vb: Érdi Mária hét futam után feljött a negyedik helyre

Vágólapra másolva!
2024.01.08. 22:49
null
Érdi Mária (Fotó: MTI/EPA, archív)
A 2023-as Év Sportolójának megválasztott vitorlázó, Érdi Mária hét futam után feljött a negyedik helyre az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán.

A Mar del Platán címvédőként versenyző magyar vitorlázó hétfőn az aranycsoportban előbb a negyedik helyen ért célba, majd 46. lett, de utóbbi eredményét kiejtheti, így pontszámban a dobogó közelébe ért a vb honlapja szerint. Az MVM SE hajósának – akit az év női sportolójának választottak az M4 Sport– Az év sportolója gáláján hétfőn – hátránya 21 helyezési pont az élen álló tokiói olimpiai bajnok dán Anne-Marie Rindommal szemben, míg a második norvég Line Flem Höst kilenccel, a harmadik portugál Vasileia Karachaliou kettővel előzi meg.

A női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán 46 ország 102 sportolója indult. Ott van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka és legutóbbi két olimpiai bajnoka is.

A selejtező futamok után hétfőn és kedden már az arany- és az ezüstcsoportban vitorláznak a versenyzők, szerdán pedig az első tíz helyezett számára éremfutammal, a többieknek záró futammal ér véget a világverseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik